ORGANISERING

Madopbevaring og organisering

Hos Ikast Etiket er vi vilde med klistermærker og etiketter. Vi synes det er oplagt at sætte etiketter udenpå de glas og beholdere, som indeholder madvarer. På den måde er hverken du selv eller andre i dit køkken i tvivl om hvad der er i den enkelte beholder.

Når du hælder korn, mel og havregryn på ens lufttætte beholdere får du et ensartet udtryk i dit køkken. En anden fordel er, at melmøl ikke kan komme ind i beholderne ligesom i en papirspose.

Ulempen ved at tage madvarerne ud af den oprindelige indpakning er, at man “mister holdbarhedsdato”, men du kan sagtens lave et lille klistermærke, som du kan sætte på bagsiden af beholderen og skrive åbningsdato/mindst holdbar til med en tus. Brug vores flaskeetiketter, som er nemme at skrive på og tage af igen, når beholderen er tom.

Hjælp dit barn i køkkenet med etiketter

Har du et barn, der gerne vil gå i køkkenet og lave sine egne opskrifter? Med tydelige klistermærker på beholdere og glas, kan du hjælpe dit barn til kunne genkende madvarerne let. Det kan fx være forskellige typer mel, korn, salt, sukker osv. Sammen med dit barn kan I lave jeres egne flaskeetiketter til glasbeholdere, som I kan sætte udenpå beholdere med mel, korn, kakao, sukker, salt osv.

I kan også lave jeres egne etiketter til krydderiglas. Lav fx et system, der viser om krydderierne er stærke. Det kan fx være I skal have 3 farver på etiketterne. Helt enkelt kan I lave dem grønne, gule og røde. De grønne kunne være tørrede krydderurter som basilikum, oregano og persille. De gule kan være kanel, mild paprika og mild karry, mens de røde kan være stærk karry, chili, stærk paprika osv. Så ved dit barn, at han/hun skal passe på med de røde eller helt udelade dem.

Lav dit eget smiley-system

Du kender helt sikkert myndighedernes smileysystem. Men det er ikke dét, du skal lave i dit eget køkken. Derimod skal du lave smileys, som du kan sætte på de beholdere med mad, som dine børn gerne må tage af. Det kan være en bestemt skuffe i køleskabet, fryseren eller skuffen. Når der er en smiley på skuffen eller madvareren, skal ungerne bare spise løs. Er der derimod en rød smiley, skal de holde nallerne væk. Det kan fx være den tiltænkte ret til aftensmad, madpakken til i morgen eller indholdet i mors chokoladeskuffe! Forhåbenligt kan det afholde sulte teenagere fra at tømme køkkenet, mens du er på arbejde. I kan også bruge smileys, hvis dit barn er allergisk overfor forskellige ting og du skal hjælpe ham/hende på vej til hvad, der må tages af.

Brug trygt klistermærkerne fra Ikast Etiket i forbindelse med madvarer

Klistermærkerne fra Ikast Etiket er trykt med Eco Solvent blæk. Derfor kan du trygt bruge alle vores klistermærker på beholdere til mad. Nogle klistermærker er trykt med UV-print. Fordi UV-print skal tørre under en UV-lampe, er der altid en risiko for at blækket ikke tørrer ordentligt og det kan derfor “vandre” og komme i forbindelse med maden. Der er ingen klistermærker fra Ikast Etiket der er trykt med UV-blæk.

Læs også vores blogindlæg om organisering af viktualierum eller få ordnet krydderiskuffen!

Husk altid at bruge beholdere, der er godkendt til fødevarer. Du kan kende de godkendte beholdere ved at de har et lille ikon, der ligner et glas og en gaffel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.