få ordnet krydderiskuffen
ETIKETTER, FAQ

Få ordnet krydderiskuffen

Kender du det? Indholdet i krydderiskuffen formerer sig langsomt i takt med, at du handler ind til nye retter – og det er blevet lidt (hvis ikke meget) uoverskueligt at se hvad du egentligt har. Personligt har jeg en sen eftermiddag smidt en ekstra karry i indkøbskurven, for at være helt sikker på, at der var karry nok, når jeg havde lovet ungerne “Boller i karry”. For så at opdage, at jeg havde 2 poser allerede.

Med orden i krydderiskuffen er der faktisk blevet færre af den slags hovsakøb. Det er nemt at åbne skuffen og danne mig et overblik over indholdet, uden at skulle “bladre mig igennem” krydderiposer. I anledning af det nye år vil jeg derfor dele mine bedste tips til at skabe orden i krydderiskuffen.

Dine egne etiketter til krydderiglas

Hos Ikast Etiket er det nemt at bestille klistermærker, som du kan sætte på dine beholdere med krydderier. Vores etiketter til krydderiglas er transparente. Denne type er rigtigt flotte at sætte på glasbeholdere.

Skab overblik fra oven

Har du dine krydderier stående i en skuffe, skal du hurtigt kunne danne dig et overblik over indholdet. På et tidspunkt var det meget moderne at lægge glas med krydderier ned, men det optager meget plads. I stedet kan du sætte navn på glas og bøtter ovenpå låget. Så behøver du ikke gøre andet end åbne skuffen og kigge ned. Så slipper du for at skulle have fat i andet end det du skal bruge.

Det er nemt at designe dine egne etiketter, som du kan sætte oven på lågene. Du kan designe etiketterne i alle farver. Du bestiller online og får et rigtigt flot resultat, som kan holde i rigtigt mange år. Vores klistermærker kan nemlig sagtens tåle en tur i opvaskemaskinen.

Lav mindre rum i skuffen

En dyb køkkenskuffe kan i sig selv hurtigt give anledning til rod. Derfor er jeg personligt meget glad for at inddele mine køkkenskuffer i mindre rum – især krydderiskuffen.

Der findes utallige kasser og bokse, som du kan bruge til at organisere dine skuffer. Måske har dit køkkenfirma nogle løsninger, der passer helt perfekt?

Det vigtigste er at finde nogle, du kan bruge i skuffen uden at få for meget “spildplads”. Vil du have hele skuffen fyldt, kan du med fordel måle skuffen op, og regne ud, hvor mange kasser du kan få plads til. De moderne klapkasser er også et godt bud og fås efterhånden i enhver isenkram og dagligvarebutik.

Inddel krydderiskuffen efter brug

Jeg har inddelt hele skuffen med kasser og får på den måde flere rum i skuffen, så det bliver nemmere at få overblik. Når jeg har mindre rum i skuffen sorterer jeg indholdet, så det er nemt at finde det jeg mangler. Jeg har en boks med krydderier til madlavning:

 • karry
 • paprika
 • timian
 • oregano
 • chili
 • basilikum
 • koriander
 • muskatnød
 • dild
 • estragon
 • persille
 • citronpeber
 • tandoori
 • garam masala
 • rosmarin

I den anden boks har jeg ting, jeg primært bruger når jeg bager kager og brød:

 • bagepulver
 • natron
 • potaske
 • vaniljepulver
 • vaniljesukker
 • tørgær
 • kardomomme
 • kanel

I en tredje og større boks har jeg salt, peber og maizena.

Det er slet ikke sikkert at mit system giver mening for dig, men jeg håber du forstår tanken bag, at inddele i nogle mindre kasser. Det vigtigste er at du laver en inddeling, der giver mening i dit hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.