organisering og opbevaring i et lille køkken
ORGANISERING

Opbevaring og organisering i et lille køkken

Når du skal indrette det lille køkken gælder det om at få mest mulig ud af den plads, du har til rådighed. Samtidig skal køkkenet være funktionelt og være en god arbejdsplads. Rent visuelt vil de fleste også foretrække at køkkenet ikke ser rodet eller overfyldt ud.

I dette blogindlæg får du nogle helt konkrete tips til at få mere ud af det lille køkken.

Bøtter og opbevaring

Mysli, havregryn, mel og andre tørvarer fylder meget og det kan hurtigt give en rodet og ikke mindst støvet fornemmelse. Noget man slet ikke har lyst til at have stående fremme. Fyld derfor gerne dine tørvarer i glas eller lufttætte beholdere. Design dine egne etiketter hos Ikast Etiket og sæt uden på glassene. Det ser rigtigt pænt ud og kan sagtens stå på en hylde på væggen. Hylder på væggen kan nemlig være at foretrække i stedet for overskabe, da det hurtigt kan give et tungt udtryk, som du helst vil undgå i det lille køkken. Vil du gerne have etiketter der har et mat udtryk skal du vælge vores flaskeetiketter. Fordelen ved flaskeetiketterne er også at limen er lavet til, at klistermærkerne skal kunne tages af igen, uden at efterlade limrester.

Design dine egne etiketter til krydderiglas

Vil du gerne have dine krydderier stående fremme, fx på en lille væghængt hylde. Så kan du med fordel designe dine egne etiketter til krydderiglassene. Det giver et ensartet og roligt udtryk. Det er også rigtigt hyggeligt at designe sine egne klistermærker og du kan virkelig sætte et personligt præg på køkkenet. Vil du hellere have krydderierne i en skuffe? Så sæt klistermærkerne ovenpå låget af krydderiglassene, så kan du hurtigt danne dig et overblik over hvad der er i skuffen. Du kan fx designe et klistermærke til indpakning. Her er nogle meget fine skabeloner. Denne type klistermærker har en mat overflade, som du kan skrive på med en tus. Desuden er stykprisen lav, fordi du bestiller mange af gangen. Det gør det også nemt løbende at tilføje nye krydderier til samlingen.

Hold køkkenbordet frit

Når du har et lille køkken er det en fordel, hvis du kan holde køkkenbordet frit. Det kan være fristende at have olie, salt og peber eller opvaskemiddel stående fremme. Men kan du sætte det væk i et skab eller få det op på væggen på en hylde, får du meget mere ud af den sparsomme bordplads.

Det samme gælder køkkenmaskiner. Bruger du kaffemaskinen eller el-kedlen dagligt, skal den selvfølgelig have en plads på køkkenbordet. Men bruger du den kun, når moster Oda er på visit, så find et andet sted at opbevare den.

Er der noget du ikke har brug for?

Bruger du kun den føromtalte el-kedel, når moster Oda er på besøg et par gange om året? Så kan du med fordel overveje om du kan koge vand på en anden måde. Kan du koge vand på komfuret i en gryde i stedet? Så er det måske på tide at få mere ud af din sparsomme køkkenplads. Det samme gælder andet køkkenudstyr, som du ikke har brugt i lang tid.

Andre tips der optimerer dit køkken

Stikkontakter i skufferne er for mig en ret ny ting, men som er virkelig praktisk. Med en stikkontakt i en skuffe er det muligt at have sin mobil, tablet, airpods eller andet elektronisk udstyr til at lade op i skuffen.

Del gerne dine egne bedste tips og ideer til opbevaring og organisering i det lille køkken med os i kommentarfeltet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.