ORGANISERING

Redskabsskur: Sådan får du mere plads i skuret

Et redskabsskur kan hurtigt blive fyldt, så man på et tidspunkt helt mister overblikket over hvad der er i skuret. Men sørger du for at udnytte pladsen optimalt, kan du få et redskabsskur som du kan have stor glæde af.

Slidstærke reoler til opbevaring

Ligesom du sikkert har reoler til opbevaring i dit hjem, kan du sagtens have reoler i dit skur.

Nå du skal købe en reol til redskabsskuret skal du gå efter en slidstærk reol. Reolen skal kunne bære meget vægt og det er også en god idé at finde en reol der har en god dybde, sammenlignet med bogreolen i stuen. I de fleste byggemarkeder kan du få stålreoler, som vil passe perfekt i et redskabsskur. Du skal dog være opmærksom på at hylderne i reolen også er i en kvalitet, der egner sig til et skur. Nogle plader/hylder er i materiale, der med tiden kan suge fugt, så vær opmærksom på at få en reol, der passer til klimaet i dit redskabskur hele året.

Brug al pladsen i reolen

Når du fylder reolen op, kan det være en god idé at placere ting i kasser. Det kan fx være havehynder, tæpper, udendørsspil, sandkasselegetøj mv, som bliver opbevaret i skuret over vinteren. Sørg for tydeligt at skrive på kasserne, hvad der er i dem. Du kan let lave dine egne etiketter, som er modstandsdygtige over for fugt, olie og benzin – og som derfor passer perfekt i et redskabsskur. Et almindeligt stykke papir vil hurtigt falme og lidt fugt kan hurtigt ødelægge det du har skrevet med tus, kuglepen eller blyant.

Billede fra Pinterest: https://www.home-storage-solutions-101.com/images/holiday-decoration-storage-2.jpg

Har du ting i reolen som ikke giver mening at lægge i en kasse, så sæt klistermærker på kanten af reolen. Så er det let at se hvor de forskellige ting har deres faste plads. Helt generelt er det en god idé at have som målsætning at alle ting skal have en plads i en reol, på en hylde eller en knag på væggen. På denne måde undgår du at gulvet pludselig bliver overfyldt og du ikke kan komme hverken frem eller tilbage.

Stil altid gødning, sprøjtegift og andre farlige ting, så de er utilgængelige for børn.

Hæng koste, river og skovle op på væggen

Dine haveredskaber skal ikke stå på gulvet. De vælter let og det er ikke ufarligt at falde over redskaberne. Sæt derfor knage op til hvert redskab, så de altid er væk fra gulvet.

Alt det løse

Man kan ikke helt komme udenom at man indimellem har en masse løse ting, som ikke rigtigt kan få en fast plads. I stedet for at lade det ligge og rode, så lav en rodekasse og dediker de løse ting hertil. Det kan fx være et stort glas eller en urtepotte, som du kan bruge til enlige skruer og søm. Sæt en flaskeetiket uden på glasset og skriv på etiketten, hvad der skal være i beholderen. Når kassen er fuld er det på tide at smide ud og/eller finde faste pladser til nogle af tingene.

Billedet øverst er fra Pinterest: https://i.pinimg.com/originals/52/68/7a/52687aa9e914048398f45636165ff5ff.jpg

Del gerne dine egne bedste tips til et mere velorganiseret redskabsskur i kommentarfeltet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.