ORGANISERING

Opbevaring og organisering af puslespil

Der findes mange forskellige slags puslespil. Lige fra det helt simple træ puslespil til familiens 1-årige til komplicerede puslespil med tusindvis af brikker til den øvede voksne. Fælles for puslespillene er at de hurtigt fylder meget. Derfor har vi samlet en række ideer til opbevaring af typer af puslespil.

Børnenes træpuslespil

Der er ikke meget ved at lægge puslespil der mangler én eller flere brikker. Det gælder derfor om at opbevare puslespillene, så brikkerne forbliver samlet. Jeg synes virkelig den her idé er både sød og praktisk. Megan har selv syet lommerne, så de passer helt perfekt til det enkelte puslespil. Det gør det nemt at transportere og opbevare puslespillene.

Billede fra: https://thehomesihavemade.com/ideas-storing-wooden-kid-puzzles/


Det er nemt at sætte et klistermærke uden på den søde taske. Det kan fx være med barnets navn og jeres telefonnummer. Så er det let at aflevere puslespillet tilbage, hvis I har glemt det et sted.

Alternativt kan puslespillene samles i en plastkasse med låg. Så kan I tage puslespillene frem og stille dem væk igen, når I er færdige med at lægge dem.

Ideen herover er også nem at “stjæle”. Glasbeholdere med låg er oplagte til at gemme spil i. Både kortstpil, puslespil eller terninger. Det gør spillene nemme at have stående fremme, så man bliver inspireret til at tage et spil frem. Lav jeres egne flaskeetiketter og sæt på glassene. Så er det altid nemt at rydde op igen. Når I bestiller fra Ikast Etiket får i professionelt fremstillede etiketter, der kan holde i mange år og som også kan tåle en gang opvask, hvis glasset er blevet beskidt.

Puslespil med 1000+ brikker

De store puslespil til familiens teenagere og voksne kan hurtigt fylde meget, hvis I gemmer alle æskerne. En rigtig fin idé er at gemme puslespillene i lynlåsposer/zipper pouches. Her har Angela fra blueistyleblog.com lagt puslespillene i poserne og klippet forsiden af puslespilsæsken ud, så familien altid kan se hvilket puslespil de laver (og har noget at kigge efter). Du kan også laminere pappet, for at det kan holde endnu bedre.

Jeg kan i øvrigt anbefale alle laver puslespil af denne størrelse at lægge puslespillet på en puslespilsmåtte Så kan puslespillet hurtigt ryddes væk og findes frem igen. Puslespillet lægges på måtten, der ved en pause kan rulles sammen og fjernes fra bordet. Det er ret smart. Især hvis I bruger spisebordet.

Byt og del puslespil

Er du vild med puslespil, men ikke så vild med at lægge det samme puslespil igen og igen. Så find andre mennesker med samme interesse og byt puslespil. I kan enten lave en bytteaftale, hvor I bytter dem “for good”, men I kan også udlåne puslespillene til hinanden. Udlåner I jeres puslespil, så sæt altid navn på æsken. Lav fx en god stak klistermærker til indpakning. Denne type klistermærker kan lettere pilles af æskerne, hvis puslespillet på et tidspunkt skal byttes eller sælges videre.

Læs også vores blog om at organisere og opbevare brætspil.

Hvordan opbevarer du familiens puslespil? Del gerne dine egne tips i kommentarfeltet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.