ORGANISERING

Opbevaring og organisering af brætspil

Brætspil kommer ofte i mange forskellige størrelser af kasser. Kasser der optager meget plads og som kan være svære at stable og organisere, fordi kasserne er vidt forskellige. Nogle kasser “taber nemt låget” og et brætspil med brikker, kort og andet tilbehør kan hurtigt blive spredt, hvis kassen falder på gulvet. Og et brætspil uden væsentlige brikker eller kort, er der ikke meget ved.

Opbevar dine brætspil på en helt ny måde

For nogle er kassen og den originale indpakning en del af spillet. Hvis du har det sådan, er denne idé ikke noget for dig. Du trækker derfor kortet: “Gå direkte til næste punkt og læs videre”. Betyder den originale indpakning ikke så meget for dig, men vil du gerne spare plads og organisere dine brætspil mere overskueligt, skal du læse med her.

Ompak dine brætspil

Denne idé går ud på at pakke alle dine brætspil i poser. Men det skal selvfølgelig være poser eller tasker af en vis kvalitet, så de kan lukkes ordentligt og er slidstærke.

Start med at danne dig et overblik over dine brætspil. Hvor meget fylder et spil, når det er pakket det ud? Hvilke dele, kort, tilbehør og bræt er der til spillet? Og hvad fylder brættet.

Nu skal du anskaffe dig nye “beholdere” til dine brætspil. Det kan fx være kosmetikpunge som ovenstående, som hvert spil skal pakkes i. De består af et kraftigt plastmateriale og en lynlås. Er du ferm på en symaskine, kan du sy dine egne tasker og poser.

Nu kan du pakke brætspillene med alt hvad der hører sig til af brikker, terninger, kort, spinnere, hjul osv. i de nye lynlåsposer.

Regler for opbevaring af brætspil*

Er du glad for at tage dine brætspil med på farten er denne løsning virkelig oplagt og gør det både pladsbesparende og nemt at lægge et eller flere spil i weekendtasken og tage afsted.

Nu kan du opbevare dine brætspil i forskellige kasser eller kurve sorteret efter alder, antal spillere, spiltype osv.

  • Tag et billede af kassen og beskær det. Nu kan du lave en etiket med et foto af kassen og sætte udenpå posen. Har du lavet dine egne poser i stof, kan du gøre det samme med et strygemærke. Du kan også bruge vores klistermærker til indpakning.
  • Det kan være en god idé at finde poser, der er store nok til at spillepladen er pakket ned i posen.
  • Har du et spil med mange slags, kort, brikker og udstyr kan det være en god idé at have “flere poser i posen”, så undgår du at skulle starte hvert spil med den store sortering.

*Det er bare for sjov, du bestemmer helt selv.

Brætspil

Vil du ikke pakke dine brætspil ud, kan du anskaffe dig en reol med mange hylder. Sørg for kun at placere et eller to spil på hver hylde. På hylden kan du sætte et klistermærke med spillets navn, så det altid er nemt at sætte dine brætspil rigtigt på plads. Du kan også købe en reol med mange rum og stille brætspillene ligesom på billedet til højre. Her er spillene tilmed farvekoordineret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.