sådan opbevarer du sommertingene
ORGANISERING

Sådan opbevarer du alle sommertingene

Sommeren er gået på hæld og efteråret eksploderer i farver og frugter. Det er tid til at pakke sommerens udeliv ned. I dette blogindlæg får du inspiration til opbevaring af alle sommertingene. Men inden du læser videre, vil jeg dele et tip med dig. Hvis du har du lavet saft eller marmelade af sensommerens frugt kan du lave dine egne flaskeetiketter til at sætte på flaskerne. Nu kan du sætte flaskerne mørkt og koldt inden den lækre saft skal drikkes – og når du finder dem frem, ved du præcis hvad der er i den enkelte flaske.

Havemøbler og -hynder

Fugtige havehynder bliver jordslåede med tiden og en kold vinter gør ikke noget godt for havehynderne. Sørg derfor at tage dem indendørs, når sommeren går på hæld. Det er sjældent nok at lade dem ligge i en hyndeboks udendørs vinteren over.

Sørg for at hynderne er helt tørre. Nu kan du sagtens pakke dem ned i en kasse eller plastsæk. Et trick er at vacuumpakke havehynderne ved at lægge dem i en sæk. Når du har sækken fyldt kan du sætte støvsugeren på posen og suge luften ud af posen. Sørg for at lukke posen helt tæt. Du skal være hurtig til at sno posen eller sætte en strips på, så der ikke kommer luft ind i posen igen.

Mange moderne havemøbler er vejrbestandige, men vil alligevel have godt af at komme ind et skur eller en garage vinteren over. Mange bruger den tommelfingerregel at sætte møblerne væk, når uret stilles en time tilbage i oktober.

Havespil og legetøj

Petanque, stigegolf, vikingespil, kroket og badebassin er bare sjovest at finde frem, når det er varmt udenfor.

Sørg for at spillene ikke mangler væsentlige dele. Har du et spil med mange mangler, så overvej at supplere med de dele der mangler. Alternativt skal du kassere spillet nu, i stedet for at vente til næste sommer.

I skal også sørge for at alle dele er tørre, inden I lægger dem i en lukket kasse. Fjern græs og jord ved at børste delene med en børste.

Vil I gerne have mulighed for at lege hele vinteren, så sørg for at I kan opbevare jeres havespil tørt vinteren igennem, fx i et skur. I kan også opbevare jeres spil i plastkasser med låg. Husk at skrive udenpå kasserne, hvad der skal være i kassen. Du kan let lave dine egne etiketter hos Ikast Etiket, som er vejrbestandige. På eksemplet herunder kan du se et eksempel på en simpel etiket, med et billede af spillet og hvem det tilhører, men I kan også skrive reglerne på etiketterne og klistre på kassen. Så bliver de ikke ødelagte på en regnvejsdag.

Sommergarderoben

Der er med stor sandsynlighed noget tøj i din egen garderobe, som du kun bruger om sommeren. Det samme gælder hvis du har børn. Shorts, soltoppe, ærmeløse T-shirts, blomstrede kjoler, kortærmede skjorter, slippers, sandaler osv. Gå det hele igennem og sørg for det er rent. Er der noget, I ikke længere bruger eller er det blevet for småt, så giv det videre til andre, der kan få glæde af det. I kan også smide ødelagte og slidte tekstiler i en genbrugsbeholder til tekstiler. Nu kan du lægge tøjet væk i en lukket kasse og sætte sommergarderoben væk. Læg tøjet i en kasse med låg, som holder støv ude. Sæt et klistermærke udenpå kassen, skriv fx “Annas sommertøj”. Så er det nemt at finde frem, når sommeren igen nærmer sig eller I skal på ferie.

Robotplæneklipperen

Mange husejere har fået robotplæneklippere. Har I også en “Robert”, der kører rundt i haven, så husk at lade lad ham overvintre og gå i vinterhi et sted, hvor der ikke er frost.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.