BABYTØJ, HÅNDARBEJDE, STRIK

Opskrift på stribet baby striktrøje

Design og bestil tøjmærker og navnebånd til dine DIY kreationer:

Jeg havde nogle forskellige lækre garnrester liggende. Men der var ikke nok til et projekt til mig selv. Dog var der nok til en fin lille stribet trøje til min venindes datter.

Hvis man er så heldig at have små børn i sin omgangskreds, er det en nem måde at få brugt resterne op.

Til denne trøje havde jeg nok til en stribet baby striktrøje i to farver, men hvis man har knap så meget garn men i flere forskellige farver (i nogenlunde samme tykkelse og type), kan man også lave sine egne varianter af multifarvede, stribede trøjer.

Kun fantasien sætter grænser for mønstrene, og det er en sjov måde at få brugt sine rester op på.

Det skal du bruge til stribet baby striktrøje

  • Cirka 150 meter garn i to farver
  • 5 knapper
  • Et vævet navnebånd fra ikastetiket.dk (jeg har brugt 10mm med skrifttype 3M, som er til at sy på almindeligt)
  • Strikkepind nr.4 (der er en fordel med en rundpind)
  • Hæklepind nr.4

Jeg har strikket efter mine egne mål ved at måle barnet. Du kan dog bruge opskriften her som en standardopskrift, som nemt kan justeres til dit eget projekt.

Husk at lave en strikketest først.

Strikketests til stibet strikketrøje til baby

For- og bagstykker

Slå op til 50 cm (i mit tilfælde 118 masker) og strik 15 cm ret frem og tilbage.

Skift farve på hver anden pind for at få de fine tynde striber. Læg den anden farve over den første, hver gang en ny stribe påbegyndes for at få en pæn og jævn kant.

Sæt et mærke i hver side, som deler forstykkerne fra bagstykket og luk 6 masker af til hvert ærmegab. (Hvert forstykke er 30 masker). Altså 3 masker fra forstykket og bagstykket ved hvert mærke.

Ærmer

Begynd så på ærmerne, som i mit tilfælde er 18 cm brede (32 masker). Tag ud ved hver fjerde dobbeltstribe (ca. hver tredje cm), indtil ærmet måler 19 cm (så der er 46 masker). Jeg har lavet ærmerne ekstra lange, så de kan foldes op efter behov.

Vær opmærksom på at slutte med samme farve som for- og bagstykke, så striberne fortsætter ens, når det sættes sammen. Der lukkes 4 masker af i hver side. Strik så det andet ærme.

Sæt ærmerne ind mellem for- og bagstykke og fortsæt striberne. Der tages ind til raglan på hver fjerde pind (-8 masker pr. pind) 5 gange, og så på hver anden pind, indtil den ønsker udskæring nås.

Knapper

Luk derefter arbejdet af. Ærmerne sys sammen, og der hækles ”knaphuller” til knapperne, som monteres sammen med knapperne. Jeg har syet knapperne fast i hånden med almindelig tråd for at få dem strammet ekstra til.

Navnemærket sys til slut på i nakken.

One thought on “Opskrift på stribet baby striktrøje

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.