baby shower pynt
BABYTØJ, BORDPYNT, DEKORATION, KREATIV

Lav dit eget babyshower pynt

En baby i venindekredsen eller familien er hyggeligt, og hvis du gerne vil glæde den vordende mor med et babyshower, får du her nogle ideer til at lave personlig pynt til det kommende babyshower.

Babyshowers er oprindeligt en amerikansk tradition, som mange kender fra amerikanske tv-serier, men i de senere år er babyshowers også blevet populære i Danmark. Traditionen i USA er opstået, fordi venner og familie gerne vil hjælpe forældrene økonomisk ved at give dem gaver til babyen. Her giver man alt fra vugger og klapvogne til bleer, vaskeklude og babyudstyr helt generelt. Det er dog mit indtryk, at babyshowers i Danmark er mindre og færre gaver sammenlignet med USA. Her handler det i højere grad om at hygge om den gravide og spise en lækker brunch/frokost.

I Danmark er de fleste babyshowers en surprise-fest, hvor den vordende mor ikke ved noget om festlighederne. Andre steder skriver den gravide både gæsteliste og ønskeseddel.

Det behøver ikke være svært at lave pynt

Mange babyshowers tager udgangspunkt i det kommende barns køn. Lyserødt til piger og lyseblåt til drenge. Men der er ingen, der siger, at det er det eneste rigtige. Vælg nogle farver, du ved din veninde/søster/svigerinde kan lide og tag udgangspunkt i dem – og brug de samme farver på balloner, servietter, klistermærker og hvad I ellers finder af pynt.

Når du skal lave pynt, kan du tage udgangspunkt i denne liste og lade dig inspirere:

  • Stjerner og hjerter: Symboler for kærlighed til den gravide kvinde og fostret i hendes mave symboliseres ofte ved stjerner og hjerter.
  • Sutter og sutteflasker: Sutter og sutteflasker forbindes i den grad med babyer og er oplagte som en del af pynten. Måske I pap eller som symboler, men det hører sig næsten til.
  • Balloner: Man kan næsten ikke sige babyshower uden at sige balloner.
  • Tørresnor med babytøj. Find et stykke tørresnor. Hæng babytøj (gerne strik) på tørresnoren med klemmer og hæng tørresnoren op på væggen.
  • Små fødder og små sko: Der er næsten ikke noget mere nuttet end en lille babyfod eller en babysko. Så brug gerne sko eller babystrømper som en del af pynten.
  • Guirlander: Lav dine egne guirlander i stof, bare følg opskriften og find noget stof i nogle farver, der passer til temaet. Guirlanderne kan sagtens bruges igen til et andet babyshower eller hænge som fint pynt på et børneværelse.

Hjemmebag med klistermærker

Eksemplet her fra en polterabend kan du sagtens “nappe” og bruge til et babyshower. Cookies er taknemmelige og du kan sagtens bage dem 2-3 dage før de skal bruges. Her har jeg pakket dem i poser beregnet til fødevarer og sat klistermærker udenpå. Det var meget praktisk, fordi jeg skulle rejse langt med småkagerne og det gav dem virkelig en “upgrade” at blive portionspakket. Samtidig skulle kagerne spises udendørs, så det var meget nemt at dele dem ud. Er vejret til det, er en udendørs babyshower virkelig hyggeligt.

I kan også lave fine etiketter som I kan sætte udenpå gaver, til bordkort og meget andet. Design etiketterne præcis, som du ønsker de skal se ud.

Armbånd til babyshower

Herunder kan du se eksempler på papirarmbånd. Når gæsterne ankommer får de alle et papirarmbånd om håndleddet. Det er festligt og hyggeligt at have noget ens på. Den vordende mor skal selvfølgelig også have et armbånd om håndleddet og måske et ekstra til scrapbogen. Designer du dine egne papirarmbånd online inden klokken 14 på hverdage sender vi dem samme dag. Så selvom du er sent ude, kan du sikkert godt nå det alligevel. Du kan finde søde ikoner med “It’s girl/boy” eller sutteflasker og balloner. Farverne baby blue og baby pink er oplagte til de babyshowers, hvor I kender kønnet på fostret i moderens mave. Kender I ikke kønnet eller er I ikke så vilde med kønnede farver, er der mange andre farver at vælge imellem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.