Flag til guirlande
DEKORATION, PÅSKE, SYNING

DIY påskepynt: Guirlande i påskefarver

Design og bestil made-by mærker til dine påske kreationer:

Foråret har så småt gjort sit indtog, og nu nærmer påsken sig. Jeg benytter enhver anledning til at pynte op herhjemme; til jul, fastelavn og selvfølgelig også til påske.

Udover de mere eller mindre smagfulde eksemplarer på påskepynt, som både Carla og Emil bringer med hjem fra institutionerne (hvem kender for eksempel ikke mælkekartonen forklædt som kylling til at så karse i?), kan jeg også godt selv lide at producere lidt.

I år har jeg blandt andet valgt at sy en guirlande i påskefarver. Udover at jeg synes, at guirlanderne er fine, er det et rigtig godt projekt for sådan en som mig, da jeg kan få brugt lidt af mine stofrester – jeg må indrømme, at jeg ikke er god til at skille mig af med selv de små stykker.

Du skal bruge til guirlande i påskefarver

Materialer til DIY guirlande i påskefarver

Start med at lave din skabelon. Jeg har valgt at lave mine 12 cm brede inkl. sømrum (1 cm) og fra top til spids 12,5 cm inkl. sømrum (1 cm).

Skabelon til flag

Læg skabelonen oven på stoffet, som jeg har valgt at lægge dobbelt, og tegn dine flag op – husk at skabelonen er inkl. sømrum.

Skabelon på flag

Klip dine flag ud.

Flag til guirlande

Nu skal du sy dit made by mærke fra ikastetiket.dk fast. Læg det langs kanten imellem to flag, som skal ligge ret mod ret.

Made by mærke fra ikastetiket.dk
Sy flagene sammen ret mod ret på de to sider – flaget skal være åben foroven.

Flaget sys sammen

Klip det meste af sømrummet af.

Overskydende symrum klippers af flaget

Vend retten ud på dine flag og pres dem – jeg er ikke selv specielt flittig med strygejernet, men lige til det her, gør det altså en forskel for resultatet.

Flag med made by mærke, der er klar til at blive syet sammen til guirlande

Nu skal du sy flagene på kantbåndet; jeg har ca. 50 cm kantbånd i hver ende, så jeg har noget at binde med, når guirlanderne skal hænges op. Jeg har brugt en afstand på ca. 5 cm imellem flagene.

Flagene er syet sammen til guirlande

Nu er din guirlande færdig og klar til at blive hængt op. Min skal hænge over spisebordet, når familien kommer til påskefrokost.

Den færdige guirlande i påskefarver med made by mærke

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.