EVENTS, SIKKERHED

Sådan undgår du snyd med festivalarmbånd

Snyd med festivalarmbånd er næppe noget du er interesseret i som festival- eller eventarrangør. Det er både til gene for dig og dine betalende gæster. Heldigvis kan du med nogle få nemme tiltag gøre det rigtigt svært for svage sjæle at snyde med festivalarmbåndet.

Generelt: Sørg altid for at festivalarmbåndet sidder tæt til håndleddet. Gæsten skal kunne få en lillefinger mellem håndled og armbånd, men ikke mere. Husk at festivalarmbåndet selvfølgelig ikke skal sidde for stramt. Det er let at google “hvordan får man et festivalarmbånd af”, så tag disse forholdsregler .

Det er ikke svært at få armbåndet af, men det skal være svært at sætte det på en anden person uden at det opdages.

Easy-lock: Hvis du bruger easy-lock på dine tekstilarmbånd er det meget vigtigt du sørger for at det overskydende materiale på armbåndet bliver klippet af så tæt på låsen som muligt. Ved at klippe det overskydende materiale af, undgår du både at man let kan vride låsen løs, men også at man ikke kan give en anden armbåndet på efterfølgende. Vi anbefaler også at du vælger et bånd på 20mm eller større. Des bredere bånd, jo sværere er det at snyde med lukningen. Du kan også med fordel vælge Smooth Polyester, da den er kraftigere og dermed fylder mere i låsen.

Metallukning: Det er vigtigt at du bruger den korrekte tang til at plombere metallukningen med. Bruger du en almindelig tang er der risiko for at lukningen kan løsnes og dermed mulighed for at give armbåndet videre til en ikke-betalende gæst. Når først metallukningen er sat på og klemt sammen, så er metal lukningen den mest sikre lukning.

Andre tiltag for at undgå snyd med festivalarmbånd og entré

Nul-tolerance: Gør det tydeligt i jeres kommunikation, at I på ingen måde tolerer snyd med festivalarmbånd og entre. Være tydelig om konsekvenserne af snyd med billetter og entre.

Unikt design: Sørg for at alle armbånd er i et unikt design, så de ikke let kan forveksles med entréarmbånd fra andre begivenheder. Tænk gerne over hvordan armbåndet ser ud i det sene aftentimer og i regnvejr.

Oplær dine sikkerhedsfolk og kontrollører: Det er vigtigt at alle dine sikkerhedsfolk er oplært i at montere armbåndet korrekt. Lav en guide til dem (vi medsender hver levering) eller brief dem til en fællessamling.

Tjek løbende: Det er vigtigt løbende ved indgange, mm. og rundt på pladsen at tjekke for armbånd og ved at rive i armbåndet, så du ser om det er ordentligt monteret. Det både virker præventivt og du fanger de svage sjæle.

#billetblind: Både som arrangør og gæst er det vigtigt, at du er opmærksom på billethajer og andre, der vil snyde med salg af billetter og entré. Læs her om kampagnen #billetblind, der er udviklet i samarbejde med Kulturministeriet.

One thought on “Sådan undgår du snyd med festivalarmbånd

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.