BÆREDYGTIGT, CASES, EVENTS

Co2 udledning: Flytransport vs. søtransport

Hos Ikast Etiket vil vi gerne give vores kunder mulighed for at vælge bæredygtige løsninger, når de køber bæredygtige keyhangers eller bæredygtige festivalarmbånd. Selvfølgelig er materialevalget vigtigt, men vil du gerne gå “all in”, når du vælger en bæredygtig løsning, er der god grund til at kigge på mængden af Co2 udledning ved transport. Her er nemlig mulighed for at spare på udslippet af Co2 i atmosfæren. 

Co2 udledning fly vs. sø

I beregningen herunder kan du se den markante forskel der er på hvor meget kuldioxid der bliver udledt i atmosfæren ved hhv. sø-og flyfragt. Vi har beregnet forskellene ud fra to konkrete kundecases.

Spar både penge og Co2

Vælger du søfragt, som sammenlignet med flytransport er den mest Co2-besparende fragtform, opnår du ikke kun en besparelse på udslip af kuldioxid. Du får også en økonomisk besparelse. Simpelthen fordi søfragt er billigere end fly.

Prisforskellen vil selvfølgelig variere alt efter hvor meget du bestiller. Fragtprisen varierer efter volume og vægt.

Bestil i god tid

Når du vælger søfragt fremfor flyfragt skal du selvfølgelig tage højde for leveringstiden, som er væsentligt længere end ved flyfragt. Derfor er det vigtigt, at du er ude i god tid inden dit arrangement. Så kan dine bæredygtige festivalarmbånd eller keyhangers nemt blive transporteret på sø. Vi anbefaler, at du bestiller 3 måneder før du skal bruge dine keyhangers eller festivalarmbånd, hvis du gerne vil have dem sejlet hjem. 

Større ordrer har ofte længere produktionstid og sammen med længere fragttid, kræver det god planlægning. Så får du selvfølgelig også den fordel, at du ikke behøver stresse over dine armbånd eller keyhangers i sidste øjeblik. 

Ovenstående beregning af Co2 udledning er foretaget af vores speditør-firma. Ønsker du en beregning af Co2-udslippet for din egen ordre, er du velkommen til at kontakte os.

Her kan du læse hvorfor Heartland-festivalen blandt andet har valgt at sejle deres festivalarmbånd hjem.

One thought on “Co2 udledning: Flytransport vs. søtransport

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.