sådan organiserer du skuret
ORGANISERING

Sådan indretter du dit skur

Et skur skal typisk fungere som både værksted, til opbevaring, som cykelskur og måske som planteskole. Hvad DIT skur skal kunne, ved kun du. Uanset hvad, er det alfa og omega, at du har den rette opbevaring til dine ting. Det gør det lettere for både dig selv og eventuelle familiemedlemmer at kunne finde de ting I skal bruge. Skal du bruge dit skur som arbejdsplads, skal du selvfølgelig også have et arbejdsbord, der passer til dine behov. Når du laver et arbejdsbord kan du overveje om der skal være plads til at I kan stå flere og arbejde på samme projekt.

En simpel løsning for at holde orden på skruer og søm er sådan en værktøjskasse. Udenpå værktøjskassen kan du sætte klistermærker med tekst på, så det er let at finde dét du skal bruge og ikke mindst lægge ting på plads.

Brug alle flader

Når du indretter dit skur, skal du huske på at skuret har mange flader. Tænk derfor på at sætte hylder op og holdere til fx haveredskaber. Er der højt til loftet i dit skur? Du kan med fordel tænke loft ind som en flade, hvor du kan opbevare ting. Men vær altid sikker på, at det ikke falder ned i hovedet på jer. Måske du kan bygge et smart hejsesystem til reb, presenninger eller andet?

Vis tydeligt hvad der er i beholdere og flasker

Sørg altid for at man aldrig er i tvivl om hvad der er i flasker og beholdere i skuret. Har du brug for at supplere oplysninger på en flaske, kan du lave dine egne etiketter til flaskerne. Sørg altid for at potentielt farlige ting er opbevareret korrekt.

Pas på dine ting i skuret

Skuret er et oplagt sted at opbevare værktøj. Det er altid en god idé at sætte navn, firmanavn eller andre kendetegn på dit værktøj. Herunder kan du se et par eksempler fra en håndværksmester, der har valgt helt enkle transparente klistermærker. Etiketterne viser tydeligt, hvor værktøjet hører til, men er ellers meget neutrale. Det er smart, hvis du låner dit værktøj eller hele dit skur ud til venner og bekendte.

Denne type klistermærker er ikke plomberede og der er selvfølgelig ingen garanti for at en tyv ikke snupper værktøjet alligevel. Men det gør det mere bøvlet at skulle fjerne klistermærkerne. Ofte vil man kunne se, at der har været et klistermærke, hvis det bliver fjernet efter at have været klistret fast i længere tid.

Er der varmt nok i skuret?

Opbevarer du dit el-værktøj i skuret skal du være opmærksom på om skuret er isoleret tilstrækkeligt. Hvis det bliver for koldt i skuret, kan batterier med tiden blive ødelagte. Du kan fx tage batterierne ind om vinteren.

Undgå at skuret bliver kirkegård for udtjente ting

Det er let at stille gamle møbler, papkasser, flaskepant og glas i skuret. Men husk at hver gang du stiller ting ind i skuret, bliver det sværere at bruge skuret til dét, du drømmer om. Så overvej det en ekstra gang, når du får lyst til at opmagasinere gamle møbler i skuret, i stedet for bare at køre direkte på genbrugspladsen.

Hvordan har du indrettet dit skur? Hvilke behov skal dit skur dække? Er det mest opbevaring eller bruger du mange timer i skuret på kreative håndværksprojekter? Del dine bedste tips med os i kommentarfeltet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.