BØRNETØJ, HÅNDARBEJDE, SYNING

Pillowcase dress: Opskrift på sommerkjole til piger

Design og bestil tøjmærker og navnebånd til dine pillowcase-kjoler:

I øjeblikket masseproducerer jeg pillowcase-kjoler (en sommerkjole til piger) til Carla, så vi kan være klar til de varme sommerdage.

Da Carla endnu ikke er så stor, benytter jeg mig samtidig af, at jeg kan få brugt nogle stofrester. Sidste år tilbragte vi sommerferien i vores hus i Sverige og pga. de mange varme dage, gik Carla stort set ikke i andet end disse pillowcase-kjoler, så jeg satser på at hun vil være lige så begejstret for modellen i år.

Da en pillowcase dress er så løs, kan vi faktisk bruge dem fra sidste år som sommertoppe, nu hvor de er blevet for korte – det ser rigtig sødt ud med et par bloomers til.

Du skal bruge

Materialer du skal bruge til sommerkjolen

Start med at klippe for- og bagstykke (de er ens, så du kan med fordel lægge stoffet dobbelt). Egentlig tager du bare et kvadrat og klipper de to øverste hjørner af.

Til min kjole i str. 98 måler stoffet 40 cm forneden, 20 cm foroven (det der bliver halsudskæringen), 23 cm fra ærmegab til bund og 18 cm fra halsudskæring til ærmegabet slutter.

Klip for- og bagstykke ud til kjolenw

Nu skal du klippe et skørt og et bindebånd. Skørtet måler 100 cm x 13 cm, og bindebåndet måler 88 cm x 5 cm (man kan også sagtens bruge et fint bånd – du behøver ikke selv at sy det).

Bemærk at stoffet ligger dobbelt på billedet. Bindebåndet skal bruges som skulderstropper.

Skørt og bindebånd til pillowcase dress

Sy bindebåndet sammen ret mod ret og gør det samme med skørtet.

Skørt og bindebånd sys sammen ret mod ret

Sy for- og bagstykke sammen i siderne ret mod ret.

For- og bagstykke til kjolen sys sammen i siderne ret mod ret

Nu ser dine dele sådan ud, når du har vendt dem vrang mod vrang. Det dér med at vende retten ud på båndet er ikke min favoritbeskæftigelse, men det er blevet væsentligt nemmere, efter jeg har anskaffet mig en rouleau vender.

Alle dele til kjolen vendt vrang mod vrang

Overlock eller zig zag halsudskæring og ærmegab på for- og bagstykke

Halsudskæring og ærmegab overlockes

Fold enderne ind på dit bindebånd og sy sammen.

Bindebåndenes ender sys sammen

Nu skal vi have tilpasset skørtet til kjolens overdel – sy en eller to rynketråde i og rynk sammen til skørtet har den rigtige bredde.

Rynk skørtet sammen, så bredden passer til overdelen.

Sy skørtet på og læg det op.

Skørtet sys på

Lav et lille ombuk på det, der svarer til ærmegabet på både for- og bagstykke – jeg har anvendt et sømrum på 1,5, men mindre kan gøre det. Det kan være svært at få det pænt i bunden af ærmegabet, men det hjælper hvis du klipper et lille hak i stoffet (i det der bliver den indvendige søm nederst i ærmegabet) inden du syer.

Ombuk til sømrum

Du skal nu sy en løbegang til bindebåndet i halsudskæringen på for- og bagstykke. Du bukker bare den øverste kant vrang mod vrang – tilpas dit ombuk efter hvor bredt dit bindebånd er – og sy en lige-ud-stikning.

Løbegang til bindebånd i halsudskæring

Nu ser kjolen sådan ud.

Den næsten færdige kjole

Nu skal kjolen pyntes lidt, og jeg har valgt et navnebånd fra Navnebånd fra ikastetiket.dk i lyserød og med et fint hjerte på … der er noget for enhver smag at vælge imellem, men det her er helt klart en af Carlas favoritter. Da jeg modtog navnebåndene med posten, ville hun have dem med i børnehaven, for at vise dem frem.

Navnebånd med teksten "Carla og Krudtuglen" fra ikastetiket.dk

Så skal bindebåndet trækkes igennem de to løbegange på for- og bagstykke. Jeg har valgt at binde en knude, men det ser også rigtig fint ud med en sløjfe. På min model har jeg rynket forstykket lidt sammen, da kjolen ellers er lidt bred til Carla. Men det tilpasser man bare, når kjolen prøves på.

Bindebåndet trækkes igennem løbegangene

Så er kjolen færdig – den er hurtig at sy og nem at variere afhængig af, hvilken type bindebånd man vælger, og hvilke detaljer man tilfører kjolen. Jeg skal helt sikkert sy nogle stykker af denne model, for den egner sig også rigtig godt til strandture, da det er en løs model, der hurtigt kan tages udover den våde badedragt, når man smutter op efter is … og vi satser selvfølgelig på en varm sommer 🙂

Den færdige pillowcase sommerkjole

2 thoughts on “Pillowcase dress: Opskrift på sommerkjole til piger

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.