organisering af garn og strikketøj
HÅNDARBEJDE, KREATIV, ORGANISERING, STRIK

Opbevaring og organisering af strikkegrej

Er du ligesom mange andre garnentusiaster har du med stor sandsynlighed et stort lager af garn. Måske også et større lager end du egentligt vil indrømme? Dertil kommer også strikkepinde, saks, målebånd og opskrifter. Det kan hurtigt fylde en del. Har du strikketøjet liggende fremme kan det også hurtigt komme til at se rodet ud. Har du et fast system til opbevaring af dit garn, vil det være nemt løbende at holde orden på, og ikke mindst få brugt garnet.

Gem garn sammen med opskrift

Sortér dit garn og læg det i kasser eller bokse, så du nemt kan holde overblikket over din beholdning. Det er en god ide at opbevare garnet i kasser med låg, så det ikke bliver støvet. Du kan fx sortere garn og strikkeprojekter efter:

  • Igangværende projekter
  • Nye strikkeprojekter (garn + opskrifter). Har du købt garn til en bestemt opskrift, så gem opskriften sammen med garnet.
  • Blandet garn (garn der ikke er dedikeret til et bestemt projekt)
  • Garnrester

Her kan du se et eksempel på klistermærker, som du kan mærke dine bokse med garn med. Det er nemt at designe klistermærkerne online.

sådan opbevarer du dit garn

Lav et system til dine garnrester

Gem dine garnrester. Når du har rester nok kan du bruge dem til et nyt projekt eller aflevere dine garnrester til velgørende projekter, som fx trøstemus. Det kan være en god idé at have et system til dine garnrester. Sortér dem efter materiale, fx bomuld, uld, bambus eller mohair. Det kan også være det giver mere mening for dig at opdele dine garnrester efter farver. Du kan sortere dine garnrester i stofposer eller plastposer med lynlås.

Gem banderolerne

Mange strikkere har glæde af at gemme banderolen. På banderolen står der informationer om garnets farve og indfarvning. Mangler du pludselig et nøgle af garnet, kan du være heldig at finde garn i samme indfarvning, hvis du stadig har banderolen. Det er også på banderolerne, du finder oplysninger om hvordan det færdigstrikkede projekt kan vaskes.

Gem kun en enkelt banderole fra samme parti garn eller tag et billede af banderolen. Bruger du fx google fotos kan du nemt oprette et album og samle dine billeder af banderoler. Tag gerne billedet af banderolen sammen med garnet. Giver du det færdige strikketøj i gave, så læg banderolen ved eller sæt en vaskeanvisning på tøjet, så modtageren husker at vaske det lækre strik rigtigt. Du kan også lave dine egne klistermærker til indpakning, som du kan sætte udenpå indpakningen af strikketøjet. Her kan du fx skrive hvordan tøjet skal vaskes og plejes.

Inddel dine strikkepinde efter størrelse

Har du mange strikkepinde er det en god idé at inddele strikkepindene efter størrelse. Når du skal i gang med et nyt projekt er det let at finde præcis den størrelse du skal bruge.

En idé er at gemme strikkepinde i et ringbind og lægge strikkepindene i plastlommer efter størrelse. Markér tydeligt med en etiket på hver plastlomme, hvilke størrelser af strikkepinde, der er i den enkelte plastlomme.

Du kan også gemme strikkepindene i rengjorte syltetøjsglas. Sæt en flot etiket på glasset og skriv hvilke(n) størrelse strikkepind(e) du vil opbevare i glasset. Det ser rigtigt flot ud at have stående fremme på en hylde.

Projekttasker

Blandt strikkere er det populært at have projekttasker. I projekttaskerne kan du gemme det projekt du er i gang med at strikke på lige nu. Det er nemt at tage projekttasken med på farten eller gemme den nede i en større taske uden at garnet bliver filtret sammen med andre ting. En pæn projekttaske er også fin at have stående fremme i stuen.

Hvordan organiserer du dine strikkeprojekter? Del gerne dine tips med os i kommentarfeltet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.