Opbevaring og organisering i en lille lejlighed
ORGANISERING

Opbevaring og organisering i lille lejlighed

Bor du i en lille lejlighed er det godt givet ud at have et velorganiseret hjem. Ved at lave og vedligeholde systemer til opbevaring af dine ting, skaber du overblik. Det hjælper dig til løbende at holde orden, så det er rart at bo i en lille lejlighed også i mange år.

Kasser, bokse og etiketter er virkelig din ven, når du skal organisere din lille lejlighed.

Store flader og lette møbler

Hvordan du indretter din lille lejlighed har stor betydning for hvordan det føles at opholde sig i lejligheden. Både for dig selv og dine gæster. Prøv om du kan skabe store ensartede flader. Det kan du fx gøre ved kun at have opbevaringskasser i én farve. De klistermærker du sætter uden på kasserne skal også have et ensartet udtryk. Tænk også over, at du ikke skal have for mange møbler og ting ind i lejligheden. Desuden er møbler, som er lette i udtrykket at foretrække. Det kan fx være møbler i flet, som du kan se igennem eller stole med lange tynde ben. Gennemsigtige møbler er også gode i en lille lejlighed.

Skab ensartethed

Både i køkkenet og på badeværelset kan du med fordele skabe ensartethed. I stedet for at have en masse forskellige flasker, beholdere og dispensere, kan du lave dine egne. Hæld sæbe, håndsprit og cremer på flasker, der er ens. Lav dine egne flaskeetiketter, som du sætter udenpå. Har du ikke mulighed for at hælde alt på dine egne flasker, så sørg gerne for at opbevare nogle af dine ting i et lukket skab. Det skaber store flader, som giver en illusion af mere plads. I køkkenet kan du med fordel hælde dine krydderier på små ens glas og lave dine egne etiketter til dine krydderiglas.

få ordnet krydderiskuffen

Husk at rydde ud

Når du bor småt er det især vigtigt at rydde ud og sortere i dine ting. Du kan med fordel også opdele din garderobe i sæsoner. Gem sommertøjet væk, når det ikke er i brug. Det kan fx være i et kælderrum. Pakker du tøjet godt i en plastkasse eller plastpose og sætter det i en nogenlunde højde, er du sikret mod de fleste vandskader. Husk at markere tydeligt hvad der er i kassen. Klistermærkerne fra Ikast Etiket kan sagtens tørres af med en fugtig klud, hvis kassen er blevet støvet vinteren over.

I en lille lejlighed skal du også huske at sælge ud af det du ikke bruger mere. Har du købt et møbel, der bare ikke fungerer, så sælg det videre. Du kan også selv købe brugt, for at teste forskellige møbler af,

Fordele ved at bo småt:

  • Der er færre kvadratmeter, du skal gøre rent
  • Du får (med en vis sandsynlighed) samlet færre ting sammen, fordi du er nødt til løbende at rydde ud og sortere.
  • Du kan bruge penge på rejser og mad, når du sparer penge på husleje
  • Der er færre kvadratmeter at holde varme og lyse op = du sparer både strøm og varme

Hvad er dit bedste tip til en lille lejlighed? Del dine tips i kommentarfeltet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.