sådan opbevarer du jylepynt
ORGANISERING

Nedpakning og opbevaring af julepynt

Det siges at julen varer lige til påske. Men i praksis er det vist de færreste, der har julepynt fremme ind til påsken rammer i marts eller april måned. Mens nogle mener julen varer til “hellig tre konger” den 6. januar, pakker andre julen ned 2. eller 3. juledag. Uanset hvad du er til, er det rart at få julepynten pakket ordentligt ned, så det er rart at pakke ud igen til næste år.

Det er en god idé at opbevare dit julepynt i en eller flere lukkede kasser. Vælg gerne nogle kasser der kan stables. Det er også en fordel at kasserne ikke bliver for store, for julepynten er ofte i forskellige størrelser og kvaliteter og det er rart at kunne fordele det lidt ud, så det nederste ikke bliver ødelagt under vægten af alt det andet.

Julekugler og julepynt af glas

En del julepynt er traditionelt lavet i glas. Har du julekugler og andre glasfigurer, så pak det ordentligt ind, inden du lægger det ned i en større kasse. Du kan købe nedpakningspapir hos en flyttemand eller i et byggemarked. Modsat avispapir smitter det ikke af, og det er rart, når det er noget, der skal være pakket ned i lang tid. Du kan også sagtens bruge det samme papir år efter år. Du kan også købe kasser inddelt i små rum, som er lavet specifikt til glaskugler.

Julepynt til juletræet

Det julepynt som er specifikt til juletræet kan du gemme for sig. Det er smart, hvis du ikke pynter juletræ, samtidig med at du pynter hjemmet op til jul.

Husk at skrive uden på dine opbevaringskasser med julepynt, hvad der er i kassen. Så undgår du at bruge hele december på at lede efter “den store kasse med julepynt”, ligesom Gertud Sand. Design dine egne klistermærker hos Ikast Etiket, til at sætte udenpå kasserne.

Eksemplerne herover er lavet med udgangspunkt i klistermærker til indpakning. Her er nogle rigtig fine skabeloner med juletema, som du sagtens kan bruge til at sætte uden på opbevaringskasser med julepynt. Den første og sidste etiket har et design, der ligner papir. Men alle ovenstående designs er vinylklistermærker, som sagtens kan tåle at blive tørret af med en fugtig klud. Det er smart hvis du gemmer julepynten på loftet og tørrer kasserne af for støv, når du tager dem frem.

Lyskæder

Hjemme hos os kommer lyskæderne op samtidig med at vi pynter op til jul, men de får gerne lov at hænge et godt stykke ind i det nye år, så længe eftermiddage og aftner er mørke. Inden lyskæderne bliver pakket ned, bliver de tørret godt af, så de ikke er fugtige. Har du flere lyskæder kan det være svært at skelne dem fra hinanden, når der går 9 måneder fra de bliver pakket ned, til de bliver fundet frem igen. Et tip er at sætte en etiket på ledningen. Fold klistermærket henover ledningen og lad det “klistre på sig selv”. Teksten på klistermærket kan hjælpe dig til at vide, hvilken lyskæde der skal bruges hvor. Du kan fx skrive hvor mange meter lyskæden er, eller om den er til udendørs eller indendørs brug. Brug vores flaskeetiketter, hvis du vil have et klistermærke, hvor limen lettere løsner sig igen, hvis du skal fjerne etiketten.

lyskæde

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.