navnelapper i vaskemaskinen
FAQ, MÆRKATER TIL TØJ

Navnelapper i vaskemaskinen

Et af de spørgsmål vi oftest får fra vores kunder er: Hvordan vasker man tøj med navnelapper? Svaret er heldigvis: Præcis som du plejer. Tøj med navnelapper kan sagtens vaskes i vaskemaskinen. Men det er vigtigt, at du sætter navnelapperne rigtigt fast i tøjet, inden du vasker det.

  • Sæt altid navnelappen i en mærkat fx “mærket i nakken” eller en vaskeanvisning
  • Tryk navnelappen godt fast
  • Vent mindst 24 timer før du vasker, når du har sat navnelapper i tøjet
  • Vask fabriksnyt tøj, før du sætter navnelappen i
Navnelapper i vaskemaskinen

Hvorfor kan man ikke sætte navnelappen direkte i tøjet?

Vi taler indimellem med kunder, der gerne vil kunne fæstne navnelapperne i tøjet på tekstilet. De vil gerne have navnelappen synlig i nakken eller buksekanten, så man ikke skal lede efter den i fx en vaskeanvisning. Grunden til at vi ikke anbefaler at sætte navnelapperne fast på stoffet er, at tøj ofte er elastisk. Når barnet tager en trøje over hovedet, vil tekstilet give sig og navnelappen vil hurtigt falde af. Simpelthen fordi det materiale den sidder på bevæger sig. Vil du gerne have navnet meget tydeligt, kan du bruge strygemærker.

Kogevask med navnelapper

Har du tøj som du ofte kogevasker, vil navnelapperne hurtigere blive slidt. I undertøj og strømper som bliver kogevasket (eller ikke har et label, du kan fæstne navnelappen på), vil vi anbefale at du bruger vores strygemærker. Strygemærkerne er ekstremt holdbare og har du strøget dem korrekt ind i tøjet er de nærmest umuligt at tage af igen. Når du sætter strygemærker i strømper er det en god idé at sætte strygemærket på “højkant”, så mærket “følger ribben”. Så minimerer du det stræk, der uundgåeligt vil være på strygemærket i en strømpe.

strygemærker i strømper

Navnelapper i sko

Navnelapperne fra Ikast Etiket er geniale til tøj, fordi de er meget bløde. Navnelapperne hverken kradser eller stikker, når de sidder i børnenes tøj. Ulempen ved et ulamineret mærke er, at tryk og tekst med tiden kan blive slidt af. Det kan fx være i et par sko eller støvler, der bliver våde og svedige. Sidder navnelappen inde i skoen, vil friktion med fødder og strømper også hurtigt kunne slide tekst og tryk. Derfor vil vi anbefale at supplere navnelapperne med vores klistermærker med vinyllaminering. Vinyllamineringen giver klistermærkerne en fantastisk holdbarhed. Klistermærkerne med vinyllaminering tåler vask i opvaskemaskinen, men ikke vaskemaskinen.

Navn på madkassen

Mange af vores kunder bruger også deres navnelapper på madkasser og drikkedunke. Derfor skal navnelapperne også kunne tåle de mange ture i opvaskemaskinen. Vi har selv testet vores navnelapper på børnenes madkasser og rekorden blandt kollegaerne er samme navnelap på en madkasse i 5 år.

Selvom navnelapperne holder rigtigt godt på madkasser og drikkedunke kan man ikke undgå at mærket falmer over tid. Vil du gerne undgå dette, så kan du med fordel vælge de laminerede klistermærker til madkasser og drikkedunke. Det er de samme klistermærker, som du også kan bruge i sko.

Du er altid velkommen til at tage fat i vores kundeservice, hvis du er i tvivl om hvad der passer til dine behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.