organisering viktualierum
ORGANISERING

Tips til opbevaring

Der findes masser af kasser, bokse, kommoder, chateks, skabe og smarte opbevaringssystemer. Alt sammen ting, der kan hjælpe dig med at opbevare dine ting og holde orden. Men putter dutingene tilfældigt i kasser og bokse bliver det med tiden igen uoverskueligt at holde orden. Med vores tips får du det bedste ud af din opbevaring. For at få så meget som muligt ud af din opbevaring er det vigtigt, at du laver et system og ved hvad der er i kasserne.

Del skuffer og skabe op i ”mindre rum”

Det er ofte en god idé at dele store skuffer, hylder og skabe op i mindre bidder. En stor flade eller skuffe kan hurtigt blive rodet til og blive uoverskuelig. Ved at inddele hylden eller skuffen i mindre rum er det nemmere at få overblik. Brug kasser eller skuffer til at lave ”mindre rum”. Skabshylder er et sted, hvor det kan være svært at udnytte pladsen ordentligt. Med kasser eller kurve, som du nemt kan trække ud, kan du bedre udnytte pladsen i højden.

Sæt etiketter på

Når du har lagt dine ting i kasser, glas, bokse osv. er det vigtigt at du sætter mærkater udenpå bokse og kasser. Det hjælper både dig selv og andre til at din opbevaring af ting ikke bliver rodet. Du kan designe etiketter her. Her bestemmer du selv størrelse og form. Du kan også vælge masser af farver, former og figurer. Det gør det meget fleksibelt, så klistermærkerne kommer til at passe perfekt til dit hjem. Du kan også sagtens sætte etiketter på skabe og hylder, fx kan du skrive T-shirts, strømper, bukser osv.

Du kan også med fordel sætte mærkater på familiens tøj med navn. Det gør det meget nemmere at lægge tøjet på plads. Jeg er selv meget stor fan af strygemærker i strømperne. Det gør det SÅ nemt at ”parre” børnenes strømper og jeg er aldrig i tvivl om hvor strømperne skal lægges på plads. En størrelse 18 og 21 ligner til forveksling hinanden, men sidder bare forskelligt på ungernes fødder.

Er der noget du ikke længere bruger?

Selvom du har et godt system til opbevaring, så husk løbende at få sorteret i dine ting. Et tip til at sortere i klædeskabet er at hænge alt tøjet med bøjlerne omvendt på en gang. Det tøj du efterfølgende tager på og vasker hænger du bare på plads som normalt. Efter en måned kan du se hvilke ting der stadig hænger bagudvendt og overveje om det er fordi du ikke længere bruger det tøj. Der er mange steder online, hvor du kan sælge brugt tøj. Ligesom mange velgørende organisationer tager imod brugt tøj med glæde, så de kan sælge det videre.

Læg ting væk, der ikke er i brug lige nu

Nogle af alle de ting vi har i vores hjem, hører en bestemt sæson til. Især meget tøj og fodtøj passer sig bedst til en bestemt årstid. Flyverdragter, sandaler, støvler og shorts fylder hurtigt meget i garderoben eller entreen. Det giver nemt anledning til rod, når der skal være plads til ting, som reelt ikke er i brug.

Det kan derfor være en god idé at pakke de ting væk, som I ikke bruger I familien lige nu. Sørg for at det du lægger væk er vasket og i god stand. Få repareret huller eller få nye såler på støvlerne med det samme, så det er klar til brug, når det igen er sæson. Læg de ting, du ikke skal bruge i kasser med låg, så det ikke samler støv. Sæt kasserne et sted, hvor du nemt kan finde dem igen. Det er vigtigt at du sørger for at markere tydeligt hvad der er i kasserne, så du ikke skal igennem en masse kasser, for at finde det rigtige. Brug fx runde klistermærker til at sætte udenpå dine opbevaringskasser.

Billede fra Pinterest;
https://www.pinterest.dk/pin/24136547996275700/

Husk at involvere resten af husstanden

Har du organiseret hele hjemmet uden at involvere familien? Så risikerer du, at de hurtigt finder tilbage til de gamle vaner. Involver både din partner og dine børn og gør det til en leg, når I rydder op. Selvom I er sammen om at rydde op og lægge ting til opbevaring, er det altid en stor hjælp tydeligt at markere, hvad der er i kasser, bokse og glas. I kan med fordel designe jeres egne etiketter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.