navnelapper på legetøj
FAQ, KLISTERMÆRKER, MÆRKATER TIL TØJ

Navnelapper på legetøj

Mange børn kan godt lide at have legetøj med, når de er på tur. Det giver børnene god mulighed for at lege. Både alene og med andre børn, I møder på jeres tur. Men det er også let at glemme eller overse et stykke legetøj, når I skal hjem igen. Med navnelapper hjælper du dit barn til altid at kunne kende sit legetøj.

Legetøjsdag – hvad skal man tage med?

I mange institutioner og på skoler må børnene kun have få stykker legetøj med og nogle steder kun på særlige dage. Andre steder må børnene gerne have deres eget legetøj med til daglig. Uanset hvad reglerne er i jeres børns institution eller skole er det altid en god idé at have navn på legetøjet, så snart legetøjet skal med.

Mange børn vil gerne vise deres nye legetøj frem til kammeraterne: Men inden I pakker det helt nye legetøj, kan I overveje følgende:

  • Hvis mange børn vil lege med det nye legetøj, kan det være svært for barnet
  • Der er en større risiko for at legetøjet bliver ødelagt af andre børn, der ikke har samme grund til at passe på legetøjet, som dit eget barn
  • Nyt legetøj kan give anledning til misundelse hos andre børn. Det behøver ikke betyde at dit barn, ikke skal tage legetøjet med, men det kan være I skal tage en snak om, hvilke følelser (og handlinger) det kan fremkalde hos andre børn.

Sådan sætter i Navnelapper på legetøj

Sørg for at finde en jævn og glat overflade på legetøjet. Det er en god idé at tørre legetøjet af med en fugtig klud inden du sætter navnelappen på. Tag navnelappen af arket. Nu kan du klistre navnelappen på legetøjet.

Fordele ved navnelapper på legetøj

  • Det er nemt for pædagoger og andre voksne at hjælpe barnet lægge legetøjet i den rigtige taske.
  • Søskende der har ens legetøj, kan let se hvilket legetøj, der er deres.
  • Det er nemt at fjerne navnelappen, når legetøjet skal videre.
  • I undgår at få legetøjet forbyttet.
  • Det er nemt at se at legetøjet tilhører jer, hvis det er glemt hos en kammerat.
  • Mister I legetøjet på bibliotek, restaurant eller i legeland, er det nemt for andre at kontakte jer.
  • Der er ingen tvivl om hvem legetøjet tilhører.

Slidstærke navnelapper

De klassiske navnelapper fra Ikast Etiket er bløde klistermærker. Navnelapperne er ikke lamineret, fordi de skal kunne sidde i tøj. Navnelapperne er et rigtigt godt allround mærke, men indimellem kan man godt have brug for noget lidt mere slidstærkt. Det kan fx være til rulleskøjter, skateboards, cykler og udendørs udstyr hvor både brug og vejr kan slide de traditionelle navnemærker. I stedet kan vi her anbefale vores klistermærker.

Sæt navn på bamsen og nussekluden

Tanken om at miste bamse eller nussekluden er for nogle forældre en stor frygt, der kan sammenlignes med teenagerens frygt for at smartphonen løber tør for strøm. Selv identiske backup bamser bliver kasseret af barnet, der kan lugte og føle, at det her ikke er den rigtige. Og selvfølgelig skal nussekluden med, hvor barnet er. Det øger risikoen for at miste den. Men med navn og TELEFONNUMMER på er der heldigvis også stor sandsynlighed for at den mistede ven kan komme hjem igen. Er der ikke en mærkat, du kan klistre en navnelap på, kan du med fordel bruge et strygemærke til at sætte navn på den uundværlige bamse eller nusseklud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.