navnelapper i opvaskemaskinen
FAQ, MÆRKATER TIL TØJ

Navnelapper i opvaskemaskinen

Du kender måske de smarte Navnelapper fra Ikast Etiket til at sætte navn i (børne)tøj? Navnelapperne er små bløde klistermærker, som du kan klistre fast i tøjet. Når navnelapperne sidder i tøjet skal de selvfølgelig kunne tåle vask i vaskemaskinen. Men ved du, at navnelapper også sagtens kan tåle at komme i opvaskemaskinen (når de er sat på kopper, madkasser osv)?

Det er smart, fordi navnelapperne kan anvendes på madkasser og drikkedunke. Med små børn i familien har har man tit plasttallerkner, bøtter, skeer og kopper med på farten. Med en navnelap på servicet er det altid nemt at kende det, I har med på tur. Når der er navn på jeres ting er det også nemt at stille det i opvaskemaskinen hos familie og venner. Så er det rent, næste gang I skal bruge det – og I behøver ikke være i tvivl om hvad der er jeres.

Hvordan bruger jeg navnelapper, der skal i opvaskemaskinen?

  • Vask og tør dét af, du vil sætte en navnelap på, fx madkasse eller drikkedunk
  • Tag forsigtigt en navnelap af arket uden at røre for meget ved limen
  • Sæt navnelappen på en jævn overflade
  • Tryk navnelappen godt på madkasse eller drikkedunk med en finger
  • Vent mindst 24 timer før du igen vasker madkassen eller drikkedunken med navnelappen i opvaskemaskinen

Min kollega Vera, har navnelapper der har siddet mere end 5 år på en madkasse. Så selvom madkassen kommer med i børnehave og skole flere gange om ugen – og bliver vasket af i maskinen, holder navnelappen rigtigt godt.

Hvad kan jeg bruge navnelapper til?

Du kan bruge navnelapper på (næsten) ALT. Jeg har to mindre børn og vi har tit tallerkner, skeer, kopper og bøtter med, når vi er på tur eller besøger familie og venner. Jeg har sat navnelapper på alt det service vi har med på farten. Lige fra skeer til bøtter og termoflasker. Da børnene var helt små og spiste grød havde jeg også navnelapper på piskeriset, som jeg altid havde med på farten, sammen med grødpulveret. Navnelapperne hjælper os, så vi altid kan kende vores ting. Med småbørn hænder det ofte, at man lige mister fokus og får stillet en tallerken eller kop ved en vask – og så er det det nemt at glemme det igen. Med med navn på er det let for andre at se hvem det tilhører og ikke mindst skelne det fra deres eget.

Navnelapper i opvaskemaskinen

Har du større børn skal de med stor sandsynlighed have madpakke med i skole. Ligesom de fleste børn altid har en drikkedunk med sig i både skolen og til sport. Med navn på madkasse og drikkedunk hjælper du dit barn til at kunne kende sine ting – og han/hun kan altid finde sine ting i køleskabet.

Synes dit barn, at han/hun er blevet for stor til navn på madkassen eller drikkedunken, så sæt navnelappen under bunden. I kan med fordel designe navnelapperne med et neutralt udtryk. Vælg en sort eller hvid baggrund og ditto tekst. Så kan selv store børn og voksne sagtens bruge navnelapperne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.