navn i sko
FAQ, MÆRKATER TIL TØJ

Navnelapper i fodtøj

Hvis du har børn, kender du garanteret til at stå i børnehaven og møde et inferno af sko og støvler. Alle i størrelse 25, smurt ind i mudder. Hvis de havde været rene, kunne du måske nok kende det par du skal finde, men her klokken “nu skal vi altså hjem” bliver det pludselig lidt uoverskueligt at være forældre på krokodillestuen. Heldigvis skal du kun finde ét par støvler. Forestil dig, at være pædagogen, der skal hjælpe 25 børn i overtøjet, når legepladsen kalder. Heldigvis er det let at hjælpe både dig selv og pædagogen. Svaret er navnelapper! Navnelapper er et lille blødt klistermærke, som du sætte i tøj og fodtøj.

Navnelapper har ingen laminering. Det betyder at de er virkelig gode i tøj. I sko kan det dog være en fordel at vælge et lamineret klistermærke. Vores klistermærker med vinyllaminering er meget slidstærke og jeg har selv testet et par klistermærke, som jeg havde sat i bunden af mine sko. Man kunne ikke se på klistermærket, at jeg gik i skoene hver dag, og limen løsnede sig heller ikke.

Sådan sætter du navnelapper i fodtøj

Sørg for at skoene er tørre og rene, når du skal sætte navnelapperne i fodtøjet. Når du skal sætte navnelapper i fodtøj gælder det om at finde en jævn flade, som navnelappen kan fæstne godt på. Uld og ru tekstiler er kan godt gøre det svært for navnelappen at fæstne ordentligt. På billederne herunder kan du se hvordan jeg har placeret navnelapper i forskellige typer af fodtøj. I sandalen har jeg sat navnelappen i bunden af skoen. I de blå/gule sneakers har jeg sat navnelappen på skoens flap. I Gummistøvler kan du både sætte navnelapperne på indersiden og ydersiden af skaftet på støvlen.

Når navnet sidder uden på skaftet af gummistøvlen er det meget let for barnet at kende sine gummistøvler. Navnelappen sidder rigtigt godt fast på den glatte gummioverflade og I minimerer friktion mellem ben og navnelap. I nogle sko sidder der et label, ligesom i tøj. Her kan du også sagtens sætte navnelappen.

Hjælp dit barn til at kende forskel på højre og venstre

Har dit barn let til “grisetæer “kan du nemt hjælpe ham/hende med at få skoene rigtigt på.

Lav et klistermærke med figur. Når du modtager klistermærket, klipper du klistermærket over på midten. Sæt hver halvdel i skoene, så klistermærket bliver “samlet” når skoene står rigtigt.

Du kan også bestille to klistermærker med en højre og en venstre fod. Sæt klistermærkerne i skoene, så barnet kan kigge på sine fødder og lettere identificere hvilken sko, der skal på hvilken fod.

Husk navn på hjemmeskoene

Hjemmesko kan let blive væk i institutionen. Mens de mindre børn synes det er sjovt at tage dem af, får de større børn det måske varmt og smider dem et tilfældigt sted. Med tydeligt navn er det altid let at kende hjemmeskoene og få dem på fødderne igen. Herunder kan du se et par hjemmesko med strygemærker. Navnelapper vil let kunne falde af, hvis det klistres på uld.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.