FAQ, KLISTERMÆRKER, MÆRKATER TIL TØJ

Mister dine børn deres ting?

Er du forældre til et eller flere børn, der konsekvent mangler en trøje, jakke, en eller flere sko og vanter? Så er du ikke alene. Nogle børn glemmer alt om deres ejendele i det øjeblik de lægger det fra sig. Det er sjældent, at barnet gør det med vilje, men nogle børn har simpelthen så travlt med at spille fodbold, cykle, løbe og snakke med deres venner, at de hurtigt er videre, og når frikvarteret, fodboldkampen eller legeaftalen er omme, har de glemt alt om det overtøj de smed i græsset. I stedet for at blive sur på børnene, kan du hjælpe dem til at huske det.

Tal med børnene om at inden de forlader et sted skal de lige stoppe op og kigge sig omkring. Er der noget de har glemt? Du kan øve det sammen med børnene, når I er på steder sammen, så det bliver en vane for barnet selv at tjekke – og han/hun ikke forventer at det sørger mor eller far for.

Sæt navn i tøjet

Et andet godt trick er at sætte synligt navn i eller på tøjet. Det kan hjælpe andre med at levere de mistede ejendele tilbage, men det kan også gøre det lettere for barnet at kende sine egne ting. Med navn i tøjet kan han kan tjekke, at det er hans egne ting, han tager med hjem. Selvom det for en voksen virker åbenlyst, at man kan kende sine egne ting, er det ikke nødvendigvis så let for et barn, der måske ikke tør risikere at tage andres ting.

Tydelige navnemærker

Navnemærket er helt klart den letteste måde at sætte navn i tøjet på. Hos Ikast Etiket kan I designe navnemærkerne præcis, som I ønsker det med billeder, figurer eller barnets idoler fra Ramasjang og Minisjang. Det kan være en fordel at lave navnemærkerne i en klar farve, som er tydelig at se inde i tøjet. Jeg har fx selv lavet neongule navnemærker til min yngste – og der er altså noget nemmere at spotte i tøjet, sammenlignet med de beigefarvede, jeg satte i sidste år.

Lav gerne navnemærkerne i en farve, som ikke er dominerende i barnets garderobe. Så er det nemt at finde, når man kigger efter navn i tøjet.

Navnemærkerne bliver typisk brugt inde i tøjet, fæstnet til en vaskeanvisning eller mærkat, akkurat som når du bruger et klistermærke. Vil du gerne have navnet endnu mere tydeligt, kan du bruge navnebånd, som er fine at sy båden udenpå og indeni tøjet.

Sæt navn på alle de ting, dit barn potentielt kan miste

Hos Ikast Etiket finder du et stort udvalg af etiketter og klistermærker med tryk, som du kan bruge til at mærke dine børns ejendele med håb om at de glemte sager finder hjem igen.

  • Bolde: på bolde er Navnemærket det bedste, fordi det er så blødt og smidigt
  • Madkasser og drikkedunke eller smart phonen: Brug fx vores Store klistermærker
  • Blyanter og farver i penalhuset: De små klistermærker som Minimærket eller de aflange små vinylklistermærker er oplagte på alt i penalhuset
  • Fodtøj: I og på fodtøj kan det være en fordel med vores laminerede adresseklistermærker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.