KREATIV, KREATIV I KØKKENET

Gør din egen madpakke mere spændende

Kan du huske afsnittet fra Venner, hvor der er nogen, der har spist Ross’ kalkunsandwich? Du kender garanteret følelsen af, at have en rigtig god madpakke med på job eller i skole, som du går og glæder dig til at spise. Men sandheden er nok desværre, at det for de fleste kun sker engang imellem. Det er jo ikke hver dag, der er lækre rester. Er du gået kold i dine egne madpakker, kan du få inspiration til at gøre dem mere spændende her i blogindlægget. Om de bliver så gode, at dine kollegaer napper dem, er helt op til dig, men det er da forsøget værd.

Hvilken madpakke har du lyst til at stjæle fra dine kollegaer?

Når du sidder i kantinen med dine kollegaer, så prøv at lægge mærke til, hvad dine kollegaer spiser. Hvilke madpakker har du potentielt lyst til at stjæle og hvorfor? Er det fordi maden er pakket pænt ind? Er dressingen til salaten i et bæger for sig selv? Er grøntsagerne snittet i stave? Eller har hun hjemmebagte boller med? En indbydende madpakker handler ikke altid kun om indholdet, men også om anretningen.

Lav en note på din telefon med det du ser, så du kan huske det, når du kommer hjem. Er der noget, du nemt kan efterligne? Kig på dine noter, inden du skal handle næste gang. Lav en indkøbsseddel. Din hjerne vil meget gerne styre dig hen mod det rugbrød og pålæg, du plejer at købe, så hjælp den lidt på vej, for at finde alternativer.

Er der noget, du kan have i fryseren?

Er det altid et hit at få en frikadellemad, en pizzasnegl (nej, det er ikke kun til børn) eller noget andet, du kan lave i større portioner og fryse ned? Så prøv at sætte en fridag af, til at forberede nemme løsninger til madpakken, som du kan tage op, på de dage, hvor inspirationen har forladt dig.

Du kan finde uendeligt meget inspiration online til madpakker – og jeg kan godt personligt blive lidt overvældet af alle de opskrifter og ideer. Især hvis jeg skal købe en helt masse ingredienser, som jeg ikke plejer at bruge. Men prøv at vælge 1-3 opskrifter/ideer ud, som du gerne vil prøve, i stedet for at ville prøve det hele på én gang. Så kan du øge dit repotoire løbende, når du har fundet noget, der fungerer.

Husk den lækre indpakning

Kræver det et par nye beholdere eller madkasser at skubbe dit forhold til madpakken i den rigtige retning, så overvej om ikke det er pengene værd – og husk at mærke dem med etiketter.

På den grønne madkasse har vi brugt den type klistermærke, vi kalder selvklæbende adresseklistermærker. På stålmadkassen er et klistermærke til et ba

Om mandagen køber vi en sandwich…

Her på kontoret har vi en aftale om, at vi henter mad fra byens lokale sandwichbar om mandagen. Det er en god måde at skabe lidt afveksling fra rugbrødsmadderne. Samtidig fungerer det også fint, at det er en fast ugedag, hvor rugbrødet er skiftet ud med noget andet. Det er ikke en hovsaløsning, fordi vi har været for dovne til at smøre madpakker. Måske det er en løsning, der kan fungere for dig med en fast “aftale” om købemad en fast dag i ugen, for at du ikke går kold i madpakkerne?

Ross havde godt nok fået Phoebe til at lave en seddel, for at få kollegaerne til at holde sig væk fra hans sandwich, men måske han skulle have haft et med navn på en madkasse, så de havde holdt sig helt væk, når de så hvis sandwich de stjal? Er du ikke til store klistermærker på din madkasse, kan du også bruge minimærket eller navnemærket, der er mere diskrete.

Lidt peber og salt kan også altid pifte en madpakke op. Måske du kan have dine egne krydderier på jobbet? Så kan du lave nogle søde etiketter til glas og etiketter til krydderiglas.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.