Drenge første skoledag
DIY, KREATIV

Tips til at gøre din skolestart sjovere

Synes du (eller dit barn) at skolestarten er lidt hård i år eller trænger I bare til at kickstarte skoleåret med nogle kreative ideer. Så har vi samlet 5 tips til at gøre skolestarten sjovere.

Lav en kreativ notesbog

Line fra Kreativmedungerne.dk har lavet denne søde notesbog til sin datter. Ideen er nem at snuppe og du kan helt sikkert godt lave bogen sammen med et lidt større barn.

Du skal bruge:

Sådan laver du en notesbog med en softice-lomme:

  1. Først har Line klippet en kop ud af det grønne karton. Så har hun klippet en kop i plastlommen, som er lidt større end den grønne kop.
  2. Dernæst har hun tapet plastlommen på kartonnet, som du kan se på billedet. Fold plastfolien rundt om pappet og sæt det fast med tape. I toppen skal der selvfølgelig være hul til at farverne kan tages ud og lægges i igen.
  3. Nu skal du klippe noget der minder om en halvcirkel, som kan fungere som “låg” på softicen. Fastgør den på bagsiden af den grønne kop med tape eller lim.
  4. Sæt velcro på både låg og kop, så låget kan lukkes.
  5. Nu kan I lave jeres eget flødeskum/is ud af det hvide karton. Tegn og dekorér “isen” med krymmel.
  6. Lim “isen” fast på notesbogen og derefter det halve sugerør og koppen. Nu kan I lægge farver ned i lommen og klistre et klistermærke med navn på notesbogen.

Design jeres eget klistermærke til madkassen

Som forberedelse til skolestart kan I dekorere madkasser og drikkedunke med klistermærker. I kan både lave store klistermærker, der fylder et helt låg eller klistermærker jeres egen størrelse.

Vitser eller hilsner i madkassen

Det er hyggeligt at få en hilsen i sin madpakke fra mor eller far, hvis man synes skoledagen er lidt lang. Til barnet, der kan læse, kan du finde en masse vitser og så gemme dem. Nu kan du løbende lægge en ny vits i madpakken. Til de mindre børn, kan du tegne en lille tegning. Det er med garanti ikke kvaliteten af tegningen, som barnet vil sætte pris på, men mere den kærlige gestus!

Sjove bogmærker

Læsning er en vigtig del af børns skolegang og mange steder skal børnene læse mindst 20 minutter hver dag. Når bøgerne begynder at blive lidt tykkere er det derfor en god idé med et bogmærke, så det altid er let at finde det sted i bogen, hvor man sluttede sidst. På Pinterest kan du finde mange sjove ideer til bogmærker lavet af ispinde, så det gælder bare om at gemme sommerens ispinde, når isene er spist. Sæt navn på bogmærkerne med adresseklistermærker.

Er du ikke så meget til bogmærker af ispinde, kan du også finde utallige ideer til de mere traditionelle bogmærker i pap. Her to eksempler, hvor du kan bruge rester af gavepapir eller farvet tape til at lave sjove effekter.

Lav jeres egen krukke til tusser og farver

Har dit barn fået sit eget skrivebord over sommeren, eller har I brug for let at kunne sætte skrivegrej eller farver frem og hurtigt tage dem væk igen (fx når aftensmaden skal på bordet)? Så er det oplagt at lave jeres egen holder/krukke. Find et stort syltetøjsglas eller højt glas fra fx rødbeder eller syltede agurker. Skrab den gamle etiket af glasset. Nu kan I sætte jeres egen etiket på glasset. I kan fx lave flaskeetiketter, som er nemme at fjerne igen. Alternativt kan I designe transparente mærkater til krydderiglas, som I også kan lave i den størrelse I ønsker.

Husk også at købe Navnemærket og Minimærket, så I kan sætte navn på barnets tøj og ting inden skolestart.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.