BORDPYNT, KREATIV

Sjove bordkort

Skal bordkortene til din kommende fest være anderledes og lidt sjovere end de klassiske bordkort med navn, så læs med her.

Billeder af gæsterne på bordkortene

I stedet for at skrive den enkelte gæsts navn på bordkortet, kan du sætte et billede på af gæsten.

  • Nye billeder: vellignede billeder af gæsten, som er taget for nylig. Hvis I er hurtige, kan I tage polaroidfotos og sætte på gæstens glas med en lille klemme samme dag. Men husk at få en hjælper til det, så det ikke er din egen opgave som vært på dagen.
  • Barndomsbilleder: Hvis du har billeder af gæsterne fra deres barndom er det sjovt at sætte dem på bordkortene og se om de kan kende sig selv. Du kan altid lave en livline og skrive navnet på bagsiden af bordkortet.
  • Billeder fra et bestemt årti: Kan du fremskaffe billeder af hver gæst fra et bestemt årti, fx i forbindelse med en temafest med udgangspunkt i 1980’erne er det sjovt at bruge disse billeder.
  • Forskellige billeder af festens midtpunkt: Hvis du ikke har adgang til billeder af dine gæster, kan du lave forskellige bordkort med festens midtpunkt(er). Find fotoalbummet frem og vælg forskellige billeder, som du kan sætte på bordkortene. Du kan også finde billeder af dig selv sammen med gæsten.

Når du har fundet de billeder, du vil bruge, kan du uploade dem på Ikast Etikets hjemmeside og lave dine egne klistermærker. De færdige klistermærker kan du sætte på bordkort – eller noget andet, som du gerne vil bruge til bordkort, fx små slikposer, glas, servietten. Det er kun din fantasi, der sætter grænsen.

Andre sjove bordkort

Billede herfra: https://www.pinterest.dk/pin/41869471528267926/

Du kender garanteret de sjove flip flappere fra din egen barndom. Flip flappere med velkomstsang, menu og gæstens navn er en fin idé, som dine gæster garanteret også vil synes er sjov.

Bordkort, der tager udgangspunkt i LEGO-figurer eller LEGO-klodser eller dyr er også ret sjove og finurlige. Du kan lave dine egne selvklæbende etiketter, som du kan sætte udenpå fx duploklodser.

Helt simpelt kan du også samle en god bunke sten, som du kan skrive gæsternes navne på. Hvis det skal være lidt mere anderledes, kan du

Bordkort med usynlig skrift

Du kender garanteret usynlig skrift fra din barndom, hvor man dyppede en tandstik i mælk eller citronsaft, for at skrive et hemmeligt brev. Ulempen ved denne metode er, at du skal varme papiret under et stearinlys eller på en kogeplade. Hvis det ikke er en “fin fest” med hvide duge, kan du måske godt løbe risikoen for, at der går ild i papiret og der drysser lidt aske på bordet/dugen. Vil du helst være fri for at skulle brænde med et lys, kan du i stedet finde en pen, der kan skrive med usynlig skrift og som kun kan læses ved at lyse på papiret med en uv-lampe.

Bordplan helt uden bordkort

Er du slet ikke til de traditionelle bordkort og bordplaner, kan du også lave nogle sjove lege eller aktiviteter, så gæsterne bliver blandet ved bordet. Du kender måske legen med at aflevere én sko i en sæk. Nu skal gæsterne på skift trække en sko, for at afgøre hvem, der skal sidde ved siden af hvem. Man kan også lave en hurtig version, hvor værten fx trækker alle skoene op og lægger en sko på hver stol.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.