ORGANISERING

De bedste ideer til opbevaring af gavepapir

Ruller med gavepapir er tit lidt i vejen. Især når man har taget cellofanen af rullen og taget det første stykke. I min optik er gavepapir sådan en ting, jeg altid skal have liggende, men som ikke skal være i vejen. Det skal også være nemt at finde, når jeg skal bruge det. Helst uden at jeg skal flytte på en masse andre ting. Og nå ja, så skal det heller ikke være krøllet eller ødelagt…

Personligt er jeg ret vild med denne løsning fra makeanddocrew.com, hvor der er brugt en Variera beholder fra Ikea. Beholderen kan du sætte bag en dør i dit kontor eller måske på lågen i et skab?

https://makeanddocrew.com/diy-vertical-wrapping-paper-storage/

Denne idé fra thesemiorganizedant.com synes jeg virkelig også er fin. Ideen kræver kun en flad bøjle og almindelige tøjklemmer. Den største udfordring er måske at finde plads i klædeskabet til at hænge bøjlen? Det skal helst være et sted, hvor du ikke kommer til at skubbe til den, hver gang du skal have tøj ud af skabet.

sådan organiserer du gavepapir med en bøjle og klemmer
http://thesemiorganizedant.com/a-simple-and-cheap-way-to-organize-your-wrapping-paper/

Pludrehanne og IdErik har lavet denne fine løsning, som er lidt mere tidskrævende. Men jeg tænker at man relativt nemt kan skaffe nogle solide paprør, som kan upcycles til en smart holder. Man kunne sagtens pynte paprørene med bånd, gavepapir, klistermærker eller ved at male dem.

Det kunne også være fint at sætte etiketter på paprørene og skrive hvilken type papir der skal være i beholderen. Fx “barnedåb”, “blomstret”, “stribet”, “ensfarvet”, “fødselsdag”, “romantisk”.

Design dine egne klistermærker til indpakning

Et flot og personligt finish på dine gaver er klistermærker til indpakning. Du designer selv dine klistermærker til indpakning online hos Ikast Etiket. Her kan du uploade dit eget design eller dit eget billede. Det er nemt at designe unikke til-og-fra mærker. Bestiller du 100, har du til mange gaver. Stykprisen falder jo flere du køber.

Giv en personlig flaske

Skal du give en flaske vin, rom, portvin, gin eller lignende kan du også designe dine egne flaskeetiketter. Flaskeetiketterne har en mat overflade. Det vil minde modtageren om at flasken er fra dig længe efter gaven er givet.

Alternativer til gavepapir

Vil du gerne finde et alternativ til det traditionelle gavepapir, findes der forskellige muligheder. Du kan finde mange flotte æsker i butikker som Søstrene Grene. De flotte æsker med print behøver ikke blive pakket yderligere ind. Men det kan være flot med et bånd omkring æsken. Du kan bestille dine egne gavebånd hos Ikast Etiket. Hvis du laver gavebånd med en standardtekst, fx “Kærlig Hilsen Pernille” (og selvfølgelig indsætter dit eget navn i stedet for Pernille) kan du bruge gavebåndene på alle dine gaver.

Furoshiki

Et andet alternativ til gavepapiret er at købe tørklæder og stof i genbrugsbutikker. Her kan du ofte finde flotte farverige tørklæder til gode penge. Hvis tørklæderne er i bomuld kan du eventuelt farve tørklæderne. Du vil kunne ane mønstrene, men du kan få rigtigt fint og mindre spraglet udtryk. Vær opmærksom på at kunstige fibre ikke tager imod tekstilfarve. Meget sytråd er i polyester og vil derfor være synligt efter en farvning. At pakke gaver ind med stof er inspireret af det japanske “Furoshiki”, som er en metode, hvor man pakker gaver ind i stof. Stoffet bliver foldet og bundet flot, og du kan finde mange guides til at lave flotte furoshiki-gaver med smukke knuder, hvis du googler furoshiki.

Laver du dit eget “gavepapir af stof”, kan du sætte små labels på stof, der fortæller modtageren af gaven, at dette er genanvendeligt gavepapir.

Her kan du se tre eksempler på, hvordan du kan designe dine navnebånd med logo, som ville være så fine at bruge på genanvendeligt gavepapir.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.