Billede herfra: https://www.pexels.com/da-dk/foto/mode-sko-fodtoj-selektivt-fokus-12745105/
ORGANISERING

Få organiseret dine sko

Min mand synes jeg har for mange sko. Han sagde det i talen til vores bryllup. Jeg ved til gengæld, at jeg ikke er den eneste, der har mange sko (ikke at forveksle med for mange). Men når man er typen, der er glad for sko, støvler, sandaler, stiletter, pumps giver det også anledning til at holde orden på skoene. I dette blogindlæg får du inspiration til at få organiseret dine sko. Uanset om du er en mand eller kvinde.

Hvordan det giver mening at organisere dine sko, afhænger selvfølgelig af dit hjem. Har du et stort walk-in med masser af plads til at have skoene stående fremme giver det dig selvfølgelig andre muligheder for at organisere skoene fremfor hvis du bor i en toværelses lejlighed med ægtefælle og tre børn.

Hvordan du bruger dine sko, ved du bedst selv. Når du starter med at organisere dine sko, så find alle dine sko og læg dem frem på gulvet, så du kan se hvad du har.

Billede fra Pinterest:
https://www.pinterest.dk/pin/669629038363848446/

Inddel skoene i kategorier

Inddel skoene i kategorier for at få et bedre overblik over din samling. Prøv fx at inddele dem i disse kategorier:

  • Overgangssko
  • Sommersko og -sandaler
  • Vintersko og- støvler
  • Festsko

Det kan også være dine sko skal inddeles efter funktion:

  • Arbejdssko
  • Hverdagssko
  • Festsko
  • Fritidssko
  • Løbesko, dansesko, vandrestøvler osv.

Det er ikke så vigtigt hvordan du kategoriserer dine sko, bare det giver mening for dig. Nogle har måske brug for tre kategorier, mens andre har brug for tyve.

Sæt skoene væk når de ikke er i sæson

Hvis du har mange sko, er der med stor sandsynlighed også nogle sko, du ikke bruger året rundt. Især sandaler og støvler er ofte ”sæsonsko”, som er i brug enten vinter eller sommer. Nogle er glade for sneakers året rundet, mens andre ikke gider våde gummisko.

De sko, der ikke er i sæson skal du opbevare, så de er nemme at finde frem, når sæsonen skifter. Det er en god idé at opbevare skoene i en æske eller kasse. Står de fremme på en hylde uden at blive brugt i en lang periode, bliver de let støvede. Uden på æsken kan du sætte klistermærker, der tydeligt viser kassens indhold. Tag fx billeder af dine sko og lav dine egne klistermærker.

Personligt kan jeg godt lide at skoene er rene og evt. har fået en tur med skosværte/skocreme inden jeg pakker dem ned. Så er det som at få nye sko, når jeg igen finder dem frem. Og de er klar til brug efter en omgang imprægnering.

Billede fra Pinterest:
https://www.pinterest.dk/pin/829788300113401562/

Smid ud, sælg eller giv videre

Når du har inddelt dine sko i kategorier, kan du overveje om der er nogle sko, du ikke bruger og som skal videre. Måske passer de ikke længere (fx vægtændring eller lignende) eller har aldrig været helt rigtige. Det kan også være du opdager, at du har tre par støvler, der næsten er ens, og du kun bruger de to af parrene. Tag dem fra du ikke længere vil have. Sælg, smid ud eller giv videre – alt efter skoens stand og værdi. Der er ingen grund til at finde plads til dem, du alligevel ikke bruger. Har du sko, der trænger til en tur til skomageren, så find dem og aflevér dem samlet. Det kan give gode sko, mange gode år, hvis de bliver behandlet godt.

Billede fra Pinterest:
https://www.pinterest.dk/pin/488922103269239123/

Sæt navn i skoene

Du kan sagtens bruge vores navnelapper i familiens sko. Det er især oplagt i skiftesko, fx træningssko, der let kan blive glemt i træningscentret. Du kan også bruge vores etiketter i vinyl, som er mere slidstærke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.