FAQ

Værd at vide om GOTS labels og labels produceret i EU

Hos Ikast Etiket oplever vi i stigende grad efterspørgsel på GOTS labels. Derfor har vi gjort det let at designe dine egne GOTS-labels i vores Label Factory. Her kan du designe enten vævede GOTS labes eller trykte labels med GOTS-certificering.

Både de trykte og vævede labels er fremstillet af økologisk bomuld. Bomuldet har et mere råt udtryk, der fremhæver den bæredygtige profil rent æstetisk, sammenlignet med blanke polyesterlabels.

Herunder kan du se eksempler på labels med GOTS-certificering. På billedet til venstre kan du se vævede labels. Her er tekst og logo vævet ind i selve båndet. På billedet til højre er motiv og tekst påtrykt. Det færdige label har en finere struktur, hvis du vælger de trykte labels – og der er også mulighed for at få flere detaljer med på dine labels. Hvis du vil have et farvet label som det gule, bliver dine labels trykt på hele fladen, for at opnå baggrundsfarven.

Hvad betyder det, at et label er GOTS-certificeret?

GOTS er en international mærkning af tøj og tekstiler, der skal sikre bæredygtighed i hele produktets livscyklus. For at få GOTS-certifikatet er det et krav, at mindst 95 procent af materialet er økologisk. Derudover er der strenge krav til en lang række processer i hele værdi- og forsyningskæden. Lige fra forarbejdning, produktion, indpakning, mærkning, handel og forsendelse. Særligt for GOTS er der også tydelige krav om social ansvarlighed.

Labels produceret i EU

Har du ikke behov for, at dine labels er GOTS-certificeret eller har denne type af labels, ikke det helt rette look and feel? Så er der mange andre typer af labels i vores Label Factory. Alle produceret i EU og med OEKO-tex certificering.

Det er vores oplevelse, at nogle kunder har et helt klart ønske om at købe labels produceret i EU. Det kan fx være et ønske om at få produceret sine varer så tæt på som muligt for at reducere Co2-udslip i forbindelse med transport. For andre kunder er der et klart ønske om regulerede arbejdsforhold, der er følger lovgivningen i EU.

Uanset bevæggrunden vil vi gerne imødekomme dine ønsker, når du skal købe labels..

Hvis du har travlt og skal bruge dine labels inden for meget kort tid, kan du også vælge labels fra vores EU-produktion, da vi ofte vil kunne levere dem inden for få dage.

Hvad betyder det, at et label er OEKO-tex certificeret?

OEKO-TEX er en produktcertificering, der sikrer, at tekstiler ikke indeholder skadelige stoffer. Med certificeringen er du garanteret, at der ikke anvendes skadelige kemikalier. OEKO-tex er ikke så omfattende som GOTS og hos OEKO-tex er fokus især på det færdige produkt, mens der med en GOTS-certificering er fokus på alle processer i hele værdikæden. OEKO-tex har eksisteret i mange år, og er en certificering som mange kunder allerede kender.

Har du spørgsmål til labels fra Ikast Etiket? Du er altid velkommen til at stille spørgsmål om certificeringer og vores produktion i både Asien og Europa. Send en mail på info@ikastetiket.dk eller giv os et kald på telefonen på 97 15 53 12.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.