FAQ, MÆRKATER TIL TØJ

Udendørstøj til børnehave – hvad skal barnet bruge?

Når man har børn kan det indimellem føles som et udstyrsstykke uden lige. Overtøj, der skal slæbes frem og tilbage mellem hjemmet og børnehaven, kan få selv den mest organiserede mor til at føle sig som et pakæksel. Men hvad skal man egentligt have af udendørstøj, når man har at børnehavebarn? Vi har delt udendørstøjet op i sommer og vinter, så der er selvfølgelig nogle gengangere, men det kan give et godt overblik over, hvad du kan overveje i den enkelte sæson.

Sommerovertøj

  • Regntøj: Året rundt er regntøj nødvendigt for dit børnehavebarn.
  • Gummistøvler: Ligesom regntøj skal dit barn kunne trække i gummistøvler om sommeren.
  • Termotøj: I højsommeren er termotøj måske ikke så nødvendigt, men på en kold sommerdag, er det rart for børnene at kunne trække i termotøjet.
  • Sko: Et par gode sko til udendørsleg er uundværlige for børnehavebarnet. De bliver hurtigt slidte at se på, når barnet kører på cykel, graver i mudder eller sidder i sandkassen.
  • Sandaler: På en varm sommerdag, skal der sandaler til. Måske med strømper i, på de lidt køligere dage. Sæt et klistermærke i bunden af sandalen, for at undgå forbytning.
  • Solhat/kasket: En smart kasket eller solhat er vigtig på de dage, hvor solen bager fra en skyfri himmel. Lad barnet vælge en kasket eller hat, med et fedt motiv, så kommer den på helt af sig selv.
  • Varm bluse/tynd jakke: Sommervejret i Danmark er meget omskifteligt, og for nogle er det fint med en termojakke, mens andre kan have glæde af en tyndere sommerjakke. Men ofte kan en varm bluse også gøre det om sommeren.

Vinterovertøj

  • Regntøj, eventuelt med for: Nogle synes det er rart med regntøj med for, mens andre hellere vil kombinere regntøj med termotøj på de kolde og våde dage. Det er lidt et spørgsmål om temperament. Nogle børn synes det er fint, mens andre synes det bliver for klodset med flere lag.
  • Gummistøvler/termostøvler: Om vinteren er rigtigt mange børn og forældre glade for termostøvler i stedet for gummistøvler. Klassiske gummistøvler er ikke særligt varme, men med et par termostøvler forbliver fødderne varme og tørre. Kunsten er her at finde et par støvler, der ikke efterlader barnet med fugtige fødder, fordi varmen ikke kan komme væk. Husk navn på gummistøvlerne, fx de slidstærke adresseklistermærker.
  • Termotøj: Det er ikke alle der har brug for termotøj om vinteren, men i forår og efterår er det for de fleste uundværligt. Sæt navn i termotøjet med Navnemærket.
  • Flyverdragt: En flyverdragt kommer du ikke udenom som mor til et børnehavebarn. På et tidspunkt vil barnet måske hellere have et todelt skisæt, men det er bare nemt at bevæge sig og lege i en flyverdragt. Der er kommet mange nye smarte og lækre gummidragter på markedet, som holder vandet ude. Måske det værd at overveje?
  • Støvler: Nogle familier nøjes med termostøvler om vinteren, men mange vil også gerne have et par VARME vinterstøvler til deres barn. Der findes mange lette støvler på markedet, som barnet kan løbe i, næsten ligeså godt som et par løbesko, men man går måske også lidt på kompromis med vandtætheden og varmen. Vælg den løsning, der passer bedst til dit barn.
  • Hue: Dit barn skal mindst have én hue. Der skal i min optik helst både være en tyk og tynd hue i garderoben og også gerne noget at skifte med, hvis huen bliver våd.
  • Handsker/luffer: Små børnehænder og luffer er ikke altid et godt match. Det kan være svært at få fingrene til at makke ret og børnene føler sig nogle gange begrænsede med noget på hænderne. Men kolde hænder er heller ikke rart, så luffer eller handsker skal der til. Nogle børn kan bedst med de helt tynde fingerhandsker, som så skal skiftes, hvis de bliver for våde, mens andre er mere til gode solide og vandtætte luffer. Sæt navn i lufferne med minimærket.
  • Tyk trøje: En tyk trøje under flyverdragten kan være rar at supplere med, når det er meget koldt.

Husk at listen er vejledende. Børn er forskellige og det er børnehaver også. Tilgengæld skal du altid huske navn i tøjet. Hvis du kun vil have en slags mærkning, vil vi anbefale dig at bruge Navnemærket.

Image by senivpetro on Freepik

Har du brug for at sætte navn på andet end barnets tøj, kan du finde et stort udvalg af etiketter og klistermærker med tryk hos Ikast Etiket. Tag gerne et kig på vores store klistermærker, vinylklistermærker eller etiketter til flasker og etiketter til krydderiglas.









Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.