FAQ, MÆRKATER TIL TØJ

Tøj og ting i børnehaven

Med et barn i vuggestue og et barn i børnehave hjemme hos mig, er der masser af tøj og overtøj, der skal transporteres mellem vores hjem og institutionen. Tøj, der er blevet vådt eller beskidt af den ene eller anden grund, skal med hjem – og når der er blevet taget af skiftetøjet, skal kassen med rent tøj, selvfølgelig fyldes igen. I år har den danske sommer tilmed været ret utilregnelig. Så mens det den ene dag er shortsvejr (så skal vi også huske solcremen), skal børnene pakkes ind i trøjer og regntøj den næste.

Ryd op i skiftetøjet jævnligt, så det passer til sæsonen

I takt med at børnene bliver større skal de selv sørge for at finde deres overtøj, når de skal på legepladsen eller i skoven med børnehaven. Når garderoben er overskuelig for barnet bliver det nemmere for det at tage stilling til hvilket tøj, han/hun skal tage på. En overfyldt garderobe med tøj til alle sæsoner, kan være uoverskuelig for både børn og pædagoger. Men der skal samtidig være både ekstra tøj og tøj til forskelligt slags vejr. Hvis I sørger for løbende at rydde op i garderoben og lade tøjet passe til sæsonen bliver det nemmere for både børn og de voksne, der skal hjælpe barnet. Der er fx sjældent en god grund til at have shorts liggende om vinteren.

Må barnet have legetøj med i børnehave?

Det er meget forskelligt hvad barnet må have med i børnehaven udover tøj. I nogle institutioner har de meget klare linjer herfor, mens det andre steder er mere flydende, hvad der er tilladt. Nogle steder er en sovebamse måske okay, mens det andre steder også er tilladt at have legetøj med. Når barnet tager legetøj med i børnehave er det vigtigt, at du som forælder tager en snak med barnet om, at andre børn måske gerne vil lege med legetøjet og at det kan gå i stykker eller blive væk. Få afklaret med barnet, at det kan ske, eller tal med barnet om det hellere skal blive derhjemme eller hurtigt lægges ud i garderoben indtil I skal hjem igen. Sæt

Og husk så lige navn i det hele….

Pædagogerne siger det, skriver det og har indimellem lyst til at råbe det meget højt! HUSK NAVN I TØJET! Det er så meget nemmere for dem, når de ikke skal lege gættekonkurrence, for at finde ud af, hvem der ejer trøjen, der ligger på gulvet. Med Navnemærket tager det ikke ret lang tid at klistre det lille navnemærke ind i tøjet. Har du brug for navn på madkassen eller drikkedunken, kan de også bruges. Alternativt kan I bruge vores store klistermærker, lidt mindre adresseklistermærker eller de helt små og aflange vinylklistermærker. Kan du godt lide den bløde kvalitet fra Navnemærket, men skal det være mindre, kan du vælge Minimærket.

Der er masser af muligheder for at for at mærke tøj og ting i børnehaven. Hos Ikast Etiket finder du et stort udvalg af klistermærker og etiketter, i forskellige størrelser. Du designer selv dine klistermærker med tryk og kan selv definere størrelse og form, hvis du har særlige ønsker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.