bordkort til bryllup
BORDPYNT, DEKORATION, KREATIV

Tips til bordplan og bordkort bryllup

Med til et bryllup hører som oftest også en bordplan med dertilhørende bordkort. Inden du går i gang med bordplanen, kan du overveje følgende:

Bordopstilling: Der er mange måder at stille borde på. Skal I have runde borde, firkantede borde aflange borde, hestesko eller noget helt andet? Hvad I vælger afhænger selvfølgelig også af, hvad der er tilgængeligt i jeres festlokale.

Børnebord: Børn forlader ofte bordet, når de færdige med at spise. Det kan være en god idé at samle børnene, så de ikke laver “huller” i bordplanen. Men vær opmærksom på, at mindre børn skal sidde sammen med deres forældre, så forældrene kan hjælpe dem med at skære deres mad. Er der ikke mulighed for at lave et børnebord, så vær opmærksom på at sætte børnene sammen med nogle voksne, der kender børnene.

Par og singler: Det er ikke sjovt at være den eneste single ved et bord kun med par – og på den anden side er det heller ikke nødvendigvis en god idé at sætte alle enlige ved samme bord. Det kan godt give følelsen af at være ekskluderet fra det øvrige selskab. Inden I laver bordplanen skal I overveje om par skal sidde sammen og om gæsterne skal sidde mand-kvinde-mand-kvinde… Der er ingen grund til at følge traditionerne, for at følge dem for traditionens skyld.

Højbord: Traditionelt set sidder brudeparrets forældre sammen med brudeparret. Men hvad med at bryde med denne tradition og have jeres venner sammen med jer ved “højbordet”.

Interesser: Det er en god idé at tage udgangspunkt i gæsternes interesser, når I skal finde ud af, hvem der skal sidde ved siden af hinanden. I kan fx lave en liste og skrive stikord ud for hver enkelt gæst med arbejde, uddannelse, interesser, børn eller lignende. Når I har skrevet det ned, bliver det lettere at tale om.

Gæster må gerne sidde sammen med nogen de kender: Det handler ikke kun om at blande gæsterne så meget som muligt. I må gerne sætte gæster sammen med nogle de kender i forvejen. Det letter samtalen og løfter hurtigt stemningen, når samtalen kommer naturligt. Indimellem kan man dog komme til at sætte gæster sammen, der kender hinanden rigtigt godt og kun kan tale sammen om indbyrdes interesser.

Giv gæsterne funfacts om hinanden. Skriv et par stikord om gæsten til højre bagpå alle bordkort, så har gæsterne noget at starte en samtale om.

Vusualisér bordplanen

Med post-its er det let at flytte rundt på navnene, i stedet for at skrive og strege over igen og igen. Det kan også være en fordel at klistre bordplanen op på en væg eller lave en planche, så I kan gå og flytte rundt på det i løbet af et par dage.

Bordkort bryllup

Bordkortets hovedformål er at vise gæsten, hvor han/hun skal sidde. Det kan gøre på mange forskellige måder. Vi har samlet et par lidt mere utraditionelle former for bordkort i galleriet herunder. Små pilleæsker eller glas med klistermærker er fine som bordkort – og der skal selvfølgelig være små lækkerier eller et par Panodiler (til dagen derpå) i æskerne. I kan også sætte etiketter med navn på glas. Så er det nemt for gæsterne at kende deres eget glas aftenen og natten igennem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.