BØRNETØJ, SYNING

Stofbog

Denne stofbog er tænkt som en slags sansebog til babyer. Bogen er fyldt med flotte ting at kigge på og forskellige overflader at røre ved.

Jeg har i denne vejledning beskrevet nogle af ideerne der kom med i min bog. Flere af ideerne i bogen kom til undervejs, det var ret hyggeligt at sidde med og jeg blev grebet af processen.

Så start med at klippe stof til siderne, og så skal resten nok komme. Måske kreakassen gemmer på fine ting som en lille baby vil elske at kigge på eller måske smage på. Målene til siderne er kun vejledende og bogen kan nemt laves i andre mål.

Materialer brugte:

DSC04411

Omslag/forside

DSC04420

2 stykker stof 20 x 48

Sy pipingbånd rundt langs kanten på det stykke stof der skal være forside.

Homemade mærke sættes fast med nål et passende sted.

Hvis Navnemærket skal være på bagsiden skal også syes på nu inden de to forside stykker syes sammen ret mod ret. Lad et lille hul stå åben i top eller bund og vend til slut ret siden ud og luk hullet.

DSC04433

Siderne i bogen måler 20 høj 24 bred

Her er nogle af de ting der er med i bogen

  1. Sansecirkel
  2. Klip 2 cirkler i passende størrelse.
  3. Hvert stykke bånd sættes fast med nåle, sy langs kanten af cirklen, vend og luk hullet, derefter syes cirklen fast på en stofside. Du kan evt komme en rasleboks i solen.
  4. Stygelapper

DSC04428
Strygelapper
er nemme at stryge på, vejledning medfølger eller kan findes på Ikastetiket

DSC04462

Figurer klippes ud af tykt eller tyndt filt og syes fast på en side. Du kan sy silkebånd fast under filtfigurerne, det har jeg gjort ved en af stjerne i bogen.

DSC04461

En hæklet cirkel syes fast på en snor og gemt i en lomme.

2 stykker stof syes sammen ret mod ret på 3 sider, den side/del på stoffet der der skal være ind mod midten af bogen skal ikke sys sammen. Derefter vendes stoffet.

Du kan vælge at sy et stykke bagepapir fast mellem to sider, det knitre når man bladre i bogen.

Når du har lavet et passende antal sider kan du begynde at samle bogen.

Jeg har lavet 6 sider + omslag til bogen.

Saml 3 sider og sy langs den side der skal vende ind mod midten af bogen, dette gøres for bedre at kunne holde styr på alle lagene. Gør det samme med de 3 sidste sider.

DSC04435

Fold omslaget for at finde midten af stoffet., læg bunker med bogsider på hver side af linien.

DSC04441

DSC04442

Klip et passende stykke kantbånd, det skal være lidt længere en højden på siderne da det skal foldes omkring. Sørg for at sætte siden godt fast før du begynder at sy. Jeg har brugt sølvtråd til midterstriben.

DSC04443
Du kan gøre bogen mere personligt ved at skrive ting i bogen med en tekstilpen eller måske med navnestempel fx. hvem bogen tilhører, fødselsdato eller et vers fra en sang. Håber selv du kan finde på andre ting som kan være med til at gøre bogen mere personlig.

DSC04470

God fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.