BØRNETØJ, SYNING

Forklæde til børn

Da jeg viste min søn det færdiglavede forklæde, skulle han straks have det på og så gik han ellers igang i hans legekøkken med at lave mad. Jeg fik afprøvet min ide og det er skønt når det jeg laver også falder i god jord hos modtageren.

Billede 1-2

Materialer:

  • Forklæde til børn
  • Stof
  • Gjordbånd 30mm
  • Trykknapper
  • Navnemærker
  • Homemade mærke/flag fra Ikast Etiket
  • Tekstilpen

Jeg har brugt bagsiden af et raglan mønster for have en ide om hvilken størrelse forklædet skal have, alternativt kan være at tegne af efter et andet forklæde hvis du har det liggende.

DSC04654-2

Alle stykker lægges dobbelt: øre, lomme samt det store og lille stykke til selve forklædet.

DSC04617-2

Bindebånd 4 stykker stof af 5x 60 cm- syes sammen ret mod ret, lad åbningen være i den ene ende, derefter vendes båndet.

Sy den øverste del sammen på de korte sider, husk at lægge båndet der skal om nakken imellem de to lag stof før du syer dem sammen.

DSC04644-2

Sy stoffet til den nederste del sammen på  begge 2 sider og langs bunden, husk at lægge bindebåndene imellem de to lag stof i toppen af hver side, inden du syr lagene sammen.

DSC04619-2

Nu skal top og bund syes sammen. Husk at lægge kanin ørene imellem stoflagene og sæt dem fast med nåle på hver side af midten, sy lagene sammen og lad åbningen til at vende med være i den ene side lidt fra hjørnet.

DSC04620-2

DSC04624-2

Vend stoffet.

Nu skal forklædet stryges.

Derefter har jeg syet rundt langs kanten på det firkantede stykke for at lukke hullet.

Lommen syes sammen ret mod ret, husk at ligge flag mærket imellem lagene, lad et lille hul være åbent så lommen kan vendes. Vend lommen. Sæt lommen fast med nåle midt på det firkantede stykke stof og sy den fast med 0,5 cm sømrum fra kanten.

DSC04644-2

Sy ørerne fast på forklædet så de ikke stritter ud i luften

DSC04646-2

Tegn øjne og næse på med stofpen

DSC04628-2

Sy navnemærke fast

DSC04641-2

Montere trykknap på båndet om nakken og hjørnet af forklædet ved toppen. Evt flere knapper på båndet hvis halsåbningen skal kunne justeres.

Billede 1-2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.