Sådan ser den færdige sommerkjole ud
BØRNETØJ, HÅNDARBEJDE, SYNING

Nem sommerkjole af undertrøje

Design og bestil tøjmærker og navnebånd til dine DIY sommerkjoler:

Min datter på 3 år er ubetinget kjolepige – hun har det ikke fra fremmede; jeg har selv over 100 kjoler hængende i skabet – og selvom jeg nogle gange ville ønske, at jeg kunne lokke Carla i et par bukser, da det i nogle situationer er mere praktisk, så synes jeg faktisk, at det er sjovere at sy kjoler end så meget andet. Desuden er hun sådan en selvstændig lille dame, at jeg kan mene hvad jeg vil om hendes påklædning, for hun har sin helt klare holdning om den sag, og så er det så, at man minder sig selv om, at man skal vælge sine kampe 🙂

Det behøver ikke at være et større projekt at sy en lille sommerkjole. Her kan du se en nem og hurtig måde at sy en sommerkjole af undertrøje – og denne model er en af Carlas favoritter, da den både har en længde, der gør det muligt at klatre i træer og køre på cykel, og samtidig er der så meget sus i skørtet, at den også kan bruges til at danse i.

Sådan gør du en sommerkjole af undertrøje

Til at sy sommerkjolen skal du bruge:

Undertrøje, et strygemærke og et stykke stof

Jeg har brugt et strygemærke fra Ikast Etiket med min datters navn og den lille fe.

Strygemærke fra Ikast Etiket

Klip først sømmen af undertrøjen.

Sømmen skal klippes af undertrøjen

Klip et stykke stof til skørt. I dette tilfælde måler stoffet 102 cm x 21 cm, som passer til en undertrøje i størrelse 98/104. Sy skørtet sammen i sidesømmen ret mod ret.

Skørtet skal sys sammen i siden ret mod ret

Sy to rynketråde i toppen af skørtet med en halv centimeters mellemrum og rynk skørtet sammen, så det passer til bunden på undertrøjen.

Vær opmærksom på, at skørtet skal være lidt bredere end undertrøjen, da du skal strække undertrøjen lidt, når du syer skørtet på.

Skørtet skal være lidt bredere end undertrøjen

Læg skørt og undertrøje ret mod ret og sy skørtet fast.

Skørt og undertrøje sys sammen ret mod ret

Nu skal skørtet lægges op. Jeg har overlocket kanten og lavet et enkelt ombuk på 1,5 cm, men man kan også lave et dobbelt ombuk i stedet.

Skørtet lægges op

Nu er kjolen færdig – et nemt og hurtigt projekt.

Jeg slutter altid af med at sætte et strygemærke i det hjemmesyede tøj med barnets navn, så man minimere risikoen for at tøjet forsvinder i institutionen.

Når man bestiller sine strygemærker hos Ikast Etiket, kan man vælge imellem mange forskellige figurer på sit strygemærker, og det er også muligt at få flere linjer på, hvis man f.eks. ønsker at tilføje et telefonnummer.

Strygemærke fra Ikast Etiket

Sådan ser den færdige sommerkjole af undertrøje med strygemærke fra Ikast Etiket ud

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.