Sommerens bedste rabarbersaft
Opskriften giver ca. 1 liter hjemmelavet rabarbersaft. Opskriften er nem og du får brugt dine rabarber fra haven (og har du ingen have kan du heldigvis tit finde rabarber i supermarkedet, når det er sæson).
Ingredienser:
- 500 g rabarber
- 1 l vand
- Saft af en citron
- 175 g sukker
- en halv vaniljestang
Fremgangsmåde:
- Skær evt. blade og rod af rabarberne.
- Skyl rabarberne og skær dem i små stykker.
- Kom rabarberne i en gryde med vand, citronsaft og rørsukker (gem ca. 1 spsk. sukker til at blande vaniljekornene med).
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med kniven. Mas kornene i den resterende sukker, så kornene skilles ad. Kom vaniljesukker samt den tomme vaniljestang i gryden.
- Bring det hele i kog og lad det simre i ca. 5 min. Tag gryden af varmen og lad saften trække i en halv times tid.
- Sigt hele herligheden igennem en sigte. Mos med en ske for at få al saften med.
- Skold glasflasker med kogende vand (skyl evt. med atamon) og hæld rabarbersaft i flaskerne. Saften kan sagtens holde sig i 1-2 uger i køleskabet, men det er ikke sikkert, du kan lade den stå så længe 🙂
Flotte flasker til værtindegaver
Hæld rabarbersaften på flasker og sæt en flot flaskeetiket på, så har du en billig, men meget lækker værtindegave, som du med garanti vil vække stor glæde hos modtageren.
TIP: Jo mere røde rabarberne er, jo mere lyserød bliver saften.
Se også opskriften på den lækreste hyldeblomstsaft.
One thought on “Sommerens bedste rabarbersaft”