BORDPYNT, KREATIV

Skal du holde fest? Få inspiration til bordpynt

Personlige vinflasker

Personlige etiketter til at sætte på vinflasker, ølflasker eller sodavand kan også indgå som en del af bordpynten ved mange forskellige typer af fester. Det kan både være etiketter med billeder, en sjov tekst eller flotte motiver, som du sætter udenpå vinflaskens oprindelige etiketter.

Sådan så vi ud, da vi var….

Til et bryllup er det de færreste, der har kendt hinanden siden barndommen. Flere vennekredse og familier samles for at fejre brudeparret, uden nødvendigvis at kende den ene part særlig godt. En meget sød og sjov idé er derfor at lave rammer med billeder af brudeparret fra forskellige perioder af deres liv.

I stedet for at tage udgangspunkt i en bestemt alder, kan I også tage udgangspunkt i forskellige begivenheder i jeres liv, fx

Sådan så vi ud da vi….

  • …blev født
  • …fyldte 1 år
  • ….startede i børnehave
  • …startede i skole
  • …fejrede det nye år i 2002
  • … mødte hinanden
  • …blev studenter/færdigguddannede
  • …gik ud af 9. klasse
  • …vi blev konfirmeret
  • Find selv på flere – det er også sjovt at vælge et årstal, hvor den ene slet ikke er født endnu.

Fine vaser du selv kan lave

Blomster er ofte en del af en festlig borddækning. Dog kan det indimellem virke som en uoverkommelig opgave at finde tilstrækkelig med vaser til blomsterne. Men det behøver det slet ikke være. Du kan sagtens lave dine egne fine vaser. Brug gamle syltetøjsglas, glas fra tomatsauce, sodavandsdåser eller hvad du kan finde eller får tilovers i dagligdagen.

På det første billede fra venstre er glas fra babymos blevet rengjorte og etiketterne fjernet. Herefter har vi sat klistermærker med billeder af festens midtpunkt, en ung konfirmand. I vaserne har vi valgt at sætte tørrede blomster i nogle fine farver. På det midterste billede har gamle syltetøjsglas fået en meget fin og enkel opgradering med en gang jutesnor. Helt enkelt og alligevel virkelig fint. På billedet er der grene i vaserne, men du kan sagtens sætte blomster – friske eller tørrede. Det sidste eksempel forestiller forskellige sodavandsdåser/øldåser som alle har fået en hvid omgang maling. Her er en enkelt blomst rigeligt for at give et fint og enkelt udtryk. Det kan være en god idé at give dåserne en sjat vand eller noget sand i bunden for at forhindre at de vælter. I stedet for øl- og sodavandsdåser kan du også bruge konservesdåser, som du kan male. Du kan også banke flotte mønstre i konservesdåserne og bruge dem til fyrfadslys, ligesom du kan bruge glasvaserne til lys.

Fordelen ved små blomsterbuketter er, at de ikke fylder så meget på bordet.

Pynt andre steder end ved bordet

En ting er at pynte bordet til en fest, men det er virkelig gennemført, hvis man også formår at pynte WC, indgang og andre steder, hvor gæsterne kommer flere gange i løbet af festen. Her kan du se eksempler på fine stykker sæbe, som har fået et flot klistermærker påsat. Gør WC’et indbydende og læg små håndlæder eller vaskeklude, som gæsterne kan tørre deres hænder i, og smide til vaske efter brug. Er det for dyrt at købe en masse nye, kan du selv sy små klude af gamle håndklæder, som du først farver, så de får samme farve. Brug gerne et flot kantebånd rundt om vaskekludene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.