BORDPYNT, DEKORATION, DIY, KREATIV

Pynt til fødselsdag

Der er masser af muligheder for at pynte festligt op, når du skal holde fødselsdag. Uanset om det er en 1-års fødselsdag eller en 60-års fødselsdag, må det i de fleste familier gerne være festligt. Hvor meget du skruer op for festlighederne er selvfølgelig helt op til dig. Her kan du se et eksempel på hvordan vi har brugt et klistermærke til at give en cupcake et personligt touch. Sæt to klistermærker fast om en tandstik eller anden træpind, som er beregnet til madvarer. Stik klistermærke-pynten ned i kager eller boller inden servering. Pænt og personligt.

Pynt op med dannebrog

I Danmark er vi glade for at pynte med Dannebrog til fødselsdage (og også andre festlige lejligheder).

Find alle de bordflag du kan. Porcelæn, stof, store, små. Det er næsten ligegyldigt hvordan flagene ser ud, men en masse forskellige flag samlet, giver en rigtig fin effekt. Du kan også pynte med flagranker af Dannebrogsflag. Flagrankerne er fine at sætte i lamper eller på væggen – og kan bruges igen og igen.

På billedet herunder er temaet for øletiketterne godt nok EM, men ideen er den samme, hvis du skal holde fødselsdag. Så skriver du bare fødselarens navn på etiketterne i stedet for EM. Du kan let lave dine egne etiketter, som du kan klistre på alt fra flasker til gaver. Typen du ser herunder er flaskeetiketter. De har en mat overflade og limen på etiketterne er ikke så kraftig sammenlignet med vores almindelige klistermærker. De er derfor nemme at fjerne igen, når festen er slut.

Levende lys og farvede lamper

Mange hjem har de smarte Philips Hue pærer (eller tilsvarende), der kan skifte farve. Er du den heldige indehaver af denne type pærer, kan du indstille pærerne til at have en sjov farve til fødselsdagen, for at give dit hjem et festligt udtryk.

Fyrfadslys, levende lys eller elektriske stearinlys er også med til at skabe en hyggelig atmosfære. Det kan være ret fint at blande farver og lysestager, som du kan se på billederne herunder.

Festlige snacks

Der er ofte masser af snacks og lækkerier, når der er fødselsdag. I stedet for at servere popcorn, grøntsagsstænger, slik eller chips i en stor skål, så anret det i små fine bøtter og krus. Det pynter flot og er meget indbydende for dine gæster at hapse en lille kop med fx popcorn. Når du bruger kager, frugt og snacks som en del af pynten til din fødselsdag, kan du sagtens spare på pynt andre steder, så det ikke bliver for meget.

Du kan med fordel sætte etiketter uden på de små kopper og krus med gæsternes navne, hvis der er mange børn, der selv skal holde styr på deres snacks. Du kan lave dine egne etiketter med navne online hos Ikast Etiket. Her kan du uploade et færdigt design eller designe etiketterne online.

Få dine børn til at tegne tegninger

Har du børn eller børnebørn, kan du bede dem tegne tegninger, som skal være en del af festens pynt. Du kan give dem enkelte farver, som passer med festens øvrige pynt. Små tegninger kan du bruge som bordkort ved at skrive gæsternes navne på arket med tegningen.

Hvad er dit bedste tip til pynt, når du skal holde fødselsdag? Del det gerne med os i kommentarfeltet herunder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.