borddækning til nytår
BORDPYNT, KREATIV

Nytårs borddækning

Nytårsaften er for mange mennesker en aften, hvor der skal være knald på. Tøjet skal være pænt og festligt, maden skal være ekstra lækker, der er købt raketter og drikkevarer for mange penge. Selvfølgelig skal bordet også være dækket festligt op til den lækre mad.

Service:

Skal I have en lækker treretters (eller femretters osv.) menu, hvor der er kræset om detaljerne. Så skal I selvfølgelig også kræse om borddækningen. Sørg for at gæsterne kan få en ren tallerken til hver ret – og gerne rent bestik, især når I går fra fx fisk til næste ret. Du kan vælge, om du vil dække op med en tallerken til hver ret. Hvis retterne skal anrettes direkte på tallerkenen giver det ikke mening at stille alle tallerknerne klar på forhånd.

Personlige drinksglas

Når festen ikke længere er en “sidde-pænt-ved-bordet”-fest og begynder at ligne en abefest med drinks og dans på bordene, er det en god idé at være velforberedt og redde de dyre vinglas. I stedet kan du lave festlige drinksglas med navn til dine gæster. Vælg gerne nogle glas i plast eller nogle glas, som du ikke vil ærgre dig over, hvis de bliver slået i stykker. På nytårsaften tager mange drikkevarerne med udendørs, når klokken rammer midnat. Og det vil hverken være første sidste gang, hvis et glas ryger ned på fliser.

Sæt etiketter uden på glassene, så er det nemt for dine gæster at genkende sit eget glas hele aftenen. Det gør det kun mere festligt, hvis du laver nogle flotte klistermærker. Du kan med fordel lave klistermærker på guld eller sølv folie. Det giver en virkelig flot effekt at printe billeder eller anden grafik på denne type folie.

Dug:

Særligt nytårsaften, kan det være en god idé at vælge en dug, du ikke er alt for glad for. Der er altid en gæst, der har købt et par bordbomber (hvis du ikke selv har), og de kan godt sode eller brænde hul i dugen, selvom I er forsigtige. Vil du gerne beskytte bordet, kan du måske finde en velourdug eller en papirdug. Det kan også sagtens være at du kan finde en pæn tekstildug i en genbrugsforretning, der ikke er ret dyr.

Pynt:

Intet nytårsbord uden trækpropper, knallerter, truthorn og rysler. Du kan også pynte bordet med sjove nytårshatte. Mange pynter også bord og lamper med serpentiner, som for mange er lig med nytårspynt. I kan evt. lave søde miniaturehatte, som en lille krea-aktivitet inden nytårsaften. Der findes også flere DIY-guides på nettet, der viser, hvordan de har lavet deres egne knallerter. Du kan helt sikkert blive inspireret på Pinterest. De fleste supermarkeder sælger nytårsservietter. Lav i stedet klistermærker med navn og sæt på mere neutrale servietter. Så har du også bordkort.

Du kan også lave festlige chokolader til at pynte bordet med ved at sætte klistermærker på. Her har vi brugt vores klistermærker til festen.

Husk underholdningen

En nytårsaften kan indimellem godt blive en lang aften, hvor man venter på midnat. For at gøre ventetiden hyggelig kan I lave små konkurrencer, quizzer og lege. Du kan fx lægge små sedler under gæsternes tallerkner med små opgaver. Det kan fx være at en gæst skal sige en bestemt sætning. En anden gæst skal nu sørge for at skåle, når der bliver sagt et bestemt ord (fx ordet fra den anden gæsts sætning) osv. Det er også tit muligt at finde bingoplader eller tipskuponer online.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.