Skolestart
FAQ, MÆRKATER TIL TØJ

Første skoledag

Skoletasken er klar. Det rigtige sæt tøj er fundet, og nu er det endelig første skoledag! Første skoledag er helt sikkert en dag, som både du og dit barn har set frem til med spænding. Men hvad er vigtigt at huske på selve dagen?

  • Tag et billede af skolebarnet hjemmefra. Når du har taget et (eller flere billeder) i forvejen, skal du ikke huske det henne på skolen, og du kan være mere til stede i nuet uden at opleve dagen igennem din telefon/kamera.
  • Hjælp dit barn til at føle sig tryg i situationen. Fortæl barnet, at det er okay at være nervøs og spændt. Snak med barnet om der er nogle andre børn han/hun kender. I kan også tale om, at de andre børn sikkert også er spændte og har sommerfugle i maven.
  • Vær positiv. De fleste forældre er positive om deres barns skolestart. Men har du negative minder fra din egen skoletid, kan det let komme til at skinne igennem. Husk derfor at være positiv og vis dit barn, at skolen er et rart sted at være. Dit barn skal gå i skolen i mange år, og det giver helt generelt en bedre skolegang at komme godt fra start.
  • Forbered jer i dagene op til skolestarten. Brug dagene inden skolestart på at sætte navn i tøjet, gøre skoletasken og penalhuset klar. Sæt navn på barnets tøj med navnelapper. På tingene i penalhuset kan I bruge minilapper eller klistermærker med navn.

Inden skolestart kan I også forberede etiketter, som barnet kan sætte uden på sine bøger.

Lav en sjov T-shirt med et strygemærke som et minde om dagen

Pynt barnets tøj. Med strygelapper eller strygemærker er det nemt at lave en sjov og meget personlig T-shirt med navn eller barnets favoritfigurer, som fx Spiderman, Batman eller Harry Potter. Strygemærkerne kan du lave med et billede, tekst eller anden grafik, du selv uploader. Design strygemærkerne i den form du gerne vil have. Det er også sjovt at lave strygemærkerne med kontur, ligesom på luftballonen eller Motor Mille. Du kan også finde et stort udvalg af strygelapper.

Traditioner første skoledag andre steder i verden

I Tyskland får alle børn der starter i skole en Schultüte. Det er et stort kræmmerhus med slik, legetøj og penalhus og andre gaver fra forældrene til børnene.

I Japan får børnene en taske eller randoseru på deres første skoledag. Det er en skoletaske i læder med et lidt firkantet design, som børnene bruger de første mange år af deres skoletid.

I Rusland er første skoledag altid den 1. september. Det er en festdag, som bliver fejret i stor stil. Dagen bliver kaldt “Knowledge Day”, hvor man fejrer viden oglærdom. Eleverne er i festtøjet og har blomster med til deres lærere.

Har jeres familie nogle særlige traditioner for første skoledag?

Nogle familier starter altid første skoledag med en særlig tradition. Måske I skal indføre en tradition, hvor I spiser en ekstra lækker morgenmad sammen? I kan også gå ud for at spise frokost, når skoledagen er slut. Andre familier tager måske en tur i parken. Har I nogle særlige traditioner forbundet med første skoledag i jeres familie? Så del dem gerne med os i kommentarfeltet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.