navnelapper for seniorer
FAQ, MÆRKATER TIL TØJ

Navnelapper for seniorer

Mærk det du ikke vil miste!

Måske kan du huske, at du som barn eller som forælder har syet navnebånd eller bændler med navn i tøjet? Med navn i tøjet er det nemt for andre at aflevere tøjet tilbage til dig, hvis du får forbyttet eller glemmer dit tøj.

Du tænker måske at navn i tøjet mest er for børn. Men det er der ingen grund til at tænke. Mange seniorer og ældre vælger i dag at sætte navn i tøj og personlige ejendele for at passe på det. Det er diskret og man ser det ikke, når du har tøjet på.

Samtidig er det blevet meget nemmere at sætte navn på både tøj og andre ting. Der er nemlig kommet flere alternativer til navnebånd, som også egner sig til andet end tøj. Så kan du ikke sy eller gider du bare ikke bruge tiden på det? Så har vi nogle rigtigt gode alternativer til de klassiske navnebånd.

Så nemt er det at sætte navn i tøj og på ejendele!

Opmærk diskret dine ting og pas på dem:

Navnelapper – klistermærker med navn til tøj. Navnelapper fra Ikast Etiket er vores mest populære produkt. Det kræver nemlig hverken strygejern eller synål at sætte navnelapper i tøjet. Sæt navnelappen i et label eller en vaskeanvisning i det tøj, du vil opmærke. Du kan også bruge navnelapper på din vandflaske, brilleetui, ipad og mobiltelefon og meget andet. Du kan sagtens vaske tøj mærket med navnelapper i vaskemaskinen eller opvaskemaskinen. Klik her for at købe navnelapper.

Strygemærker. Strygemærker er ekstremt holdbare navnemærker, men kræver selvfølgelig at du tager dig tid til at stryge dem i tøjet. Du kan sætte strygemærket hvor du vil i tøjet. Der følger altid en brugsanvisning og bagepapir med strygemærker købt hos Ikast Etiket. Klik her for at købe strygemærker.

Navnebånd med strygebagside. Kan du godt lide de klassiske navnebånd, men gider du ikke sy, så kan du få navnebånd med strygebagside. Klik her for at købe navnebånd med strygebagside.

Navnebånd. Du kan selvfølgelig stadig få vævede navnebånd, som du kender dem. Vi sælger stadig mange navnebånd, så er det din favorit, så finder du navnebåndene ved at klikke her.

Du bestiller alle ovenstående produkter online hos Ikast Etiket. Her skriver du det navn, der skal stå på navnemærket og eventuelt værelsesnummer eller telefonnummer. Du betaler med kreditkort eller MobilePay. Vi sætter først produktionen af dine navnemærker i gang, når du har godkendt ordren.  Det tager typisk et par dage. Så snart din bestilling er klar sender vi din ordre. Vi trækker pengene på dit kreditkort, når vi sender dine navnemærker. 

Synes du det er svært eller har du brug for hjælp, så ring til os på 9715 5312, vi vil gerne guide dig eller hjælpe med at lave en bestilling.

Sæt navn på det du tager med dig

Det er ærgerligt at miste en god sweater eller dine læsebriller, når du har været til billard, kortklub, i fitnesscentret eller på dagcentret. Som senior er pengene ofte små. Så du vil sikkert helst undgå at bruge penge på købe nyt, fordi du har glemt dine ting. Med navn på dine ting bliver det meget nemmere at aflevere dine trøje eller læsebriller tilbage til dig, hvis du skulle glemme noget.

Her er lidt inspiration til hvad, du skal huske at sætte navn i:

 • På brilleetuiet
 • På mobiltelefonen
 • På håndklæder, hårbørste, sæbe, toilettaske og andet tager med i svømmehallen eller træningscentret
 • I dine træningssko
 • På tasken med træningstøj, skiftetøj, bøger, skiftesko osv.
 • På bøger (både hvis du låner ud til andre eller tager dine bøger med på tur)
 • Din e-bogs læser
 • I tøjet – især det tøj, du tager af andre steder. Fx sweatre cardigans, jakker, handsker, huer. 
 • Ipad
 • Tasken med strikketøj
 • Din billardkø
 • Dit indkøbsnet
 • Dine opladere (fx til mobiltelefonen, ipad’en osv)
 • Har du et pilleetui med dig, så sæt gerne navn på det eller på læbepomade og medicin, som let kan forveksles.

Du kan også få små klistermærker med plads til navn og adresse, som du kan sætte på dine ejendele.

Navn i tøjet er uundværligt på plejehjem

Er du eller én af dine kære nået dertil i livet, hvor det næste hjem er et plejehjem? Så er navn i tøjet ikke til at komme udenom. Mange steder kræver plejepersonalet, at der er navn i tingene. Det hjælper personalet til at få lagt tingene rigtigt på plads efter vask – og hvis du eller din nære pårørende glemmer sine ting i fællesområdet.

Det er vores oplevelse, at de fleste plejehjem vasker tøjet ved høje temperaturer. Det kan derfor være en god idé at vælge navneetiketter, som kan stryges fast i tøjet. Vores strygemærker kan tåle vask ved kogevask ved både 60 og 90 grader. Orker du ikke at stryge navn i alt tøjet, kan du med fordel nøjes med at bruge strygemærker i underbukser, undertrøjer og strømper. I det øvrige tøj kan du vælge ”Navnemærket” som er et klistermærke, der tåler maskinvask. Navnemærket er meget nemt at bruge og du skal bare klistre det fast i en vaskeanvisning eller et andet mærkat inde i tøjet. Sørger du altid for at sætte navnemærket fast på et andet label, får du et navnemærke, der sagtens kan sidde i tøjet i flere år.

På nogle plejehjem er det ikke beboerens navn, der skal være markeret i tøjet, men derimod lejlighedens nummer. Du kan evt. skrive både navn og lejlighedsnummer. Det er helt op til dig, hvad der skal stå på navneetiketterne, når du bestiller.

Har du spørgsmål, så tøv ikke med at kontakte os. Vi har med garanti hørt dine spørgsmål før.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.