ETIKETTER, FAQ, GARDEROBE, KLISTERMÆRKER, MÆRKATER TIL TØJ

Klar parat skolestart! Klar med navn i tøjet

Skolestart = Tid til at sætte Navnemærket i tøj og på ting. Så er I klar til at gå ind i et nyt skoleår med styr på tingene. Det er en god følelse for både børn og forældre at komme godt i gang efter ferien.

Hvis ikke I allerede har Navnemærket på lager, kan det være en god idé at bestille dem senest en uges tid før skolestart. Så er der god tid til at modtage etiketterne i postkassen og I har også god tid til at sætte navn i det tøj, der mangler. Jeg plejer selv at tage et tjek på børnenes tøj en gang imellem, når jeg alligevel lægger tøjet på plads i kommoden efter vask. Husk også at sætte navn i barnets fodtøj.

Når barnet starter i skole, følger der tit en del udstyr med: Skoletaske, penalhus med indhold, drikkedunk, madkasse, gymnastiktaske og indendørssko for bare at fremhæve nogle eksempler. Det er en god idé at sætte navn i alt det barnet har med i skole. Indholdet i penalhuset mærker I let med Minimærket, som er en mindre version af Navnemærket. I kan også bruge de helt små vinylklistermærker.

Selvom et skolebarn som oftest godt kan kende sine egne ting, er det ikke sikkert barnet opdager det, hvis han pludselig mangler en trøje eller hat. Legen går hurtigt i frikvartererne og når klokken ringer, gælder det om at skynde sig ind på sin plads i klasselokalet. Så er det let, at glemme alt om den bluse, man tog af i fodboldkampens hede. Med navn (og gerne klasse, fx 1A) i tøjet er det let for lærere, pædagoger og andre børn at aflevere det mistede tøj tilbage til rette ejermand. Når I sætter navn i sko og på sportsudstyr, kan I overveje at bruge adresseklistermærker. De har omtrent samme størrelse som Navnemærket, men er lamineret med vinyl.

Lad dit barn designe sine egne navnemærker

Når du bestiller navnemærker eller klistermærker med tryk til et skolebarn, er det oplagt at involvere barnet i designet af mærkaterne. Når barnet selv har været med til at bestemme, hvordan klistermærkerne skal se ud og efterfølgende er med til at sætte navn i tøjet, giver det barnet en forståelse for, hvordan navnelapperne fungerer og hvor han/hun skal kigge efter navn i tøjet. Samtidig slipper du for at bestille navnelapper til barnet, som ikke falder i barnets smag.

Synlige navnelapper

Mange forældre (måske især mødre) er vilde med pastelfarver og det forstår vi godt. Det er nogle behagelige farver. Men når tøjet har samme nuancer er det ikke altid så let at se navnelappen i tøjet. Det kan derfor være en fordel at designe navnelapperne i stærke klare farver. Det gør det meget lettere at se navnelapperne i tøjet. Jeg har fx selv bestilt neongule navnelapper til min yngste søn, sidste gang jeg købte navnelapper – og de er meget nemme at finde i tøjet.

Husk også navn på skolebøger

Navnelapper er fine at sætte på skolebøger, men I kan også overveje at bruge store klistermærker, som har en slidstærk vinyllaminering, så trykket ikke bliver slidt, når bøgerne bliver taget op og ned af tasken mange gange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.