ARMBÅND, FAQ

Hvordan får man festivalarmbånd af?

Det er ikke svært at tage et festivalarmbånd af, når festivallen er slut. Nogle arrangører vil gerne sikre at festivalarmbåndene bliver sendt til genanvendelse. Andre vil gerne undgå snyd med armbåndene og fjerner dem inden gæsterne tager hjem. For den enkelte gæst er det måske vigtigt at tage festivalarmbåndet af uden at ødelægge armbåndet, så armbåndet kan gemmes som et betydningsfuldt minde.

For de fleste vil det nemmeste være at tage festivalarmbåndet af, ved at klippe det over med en saks. Det gælder en meget stor del af alle de festivalarmbånd vi sælger hos Ikast Etiket. Hvis du gerne vil gemme festivalarmbåndet, er det en god idé at klippe armbåndet over så tæt på lukningen som muligt. Så vil du stadig have mulighed for at kunne se det meste af festivalarmbåndets layout. Når du har klippet armbåndet af, vil du som oftest kunne trække lukningen helt af armbåndet.

Sådan fjerner du et tyvekarmbånd/papirarmbånd

Den nemmeste måde at tage et tyvekarmbånd/papirarmbånd af håndleddet er klart ved at klippe det af med en saks. Har du ikke en saks til rådighed, kan du løsne armbåndet, der hvor det er klistret på sig selv.

Recycling og upcycling af festivalarmbånd

Nogle steder ønsker man efter endt brug at indsamle festivalarmbåndene med henblik på recycling og upcycling af armbåndene. Ved udgangen står et hold af medarbejdere klar til at klippe armbåndet og adskille lukning og armbånd. Hos Ikast Etiket tilbyder vi som en del af vores recycle program at hjælpe vores kunder med at bortskaffe brugte armbånd. I kan også lade gæsterne selv tage de brugte festivalarmbånd af ved at gøre sakse tilgængelige ved udgangen, fx på et museum. Husk at fastgøre saksene, så de ikke bliver væk. Sørg for at det er nemt for gæsterne at smide armbånd og lukning ud hver for sig, så materialerne kan genanvendes.

Skofirmaet WODEN og Smukfest (en dansk festival) har tidligere brugt overskydende festivalarmbånd i en deres skokollektion, som en måde at tænke genanvendelse på.

En måde at gemme sine gamle festivalarmbånd på er ved at sætte dem i en ramme. Andre sætter det brugte festivalarmbånd i en nøglering. Har du mange festivalarmbånd kan du sy dem sammen på en hat, eller sy dem til en lille taske. Det er kun din fantasi, der sætter grænserne.

Aftageligt festivalarmbånd

Hos fremtidsmuseet Futurium i Tyskland er man begejstret for det udtryk et festivalarmbånd har. Samtidig har museet en ambition om at vælge bæredygtigt hvor muligt. Hos Futurium ønskede de derfor ikke en løsning med armbånd, som de skulle smide væk efter et enkelt brug. For at imødekomme Futuriums ønsker fik museet et festivalarmbånd med en træperle, som lukker armbåndet, mens gæsten har det på. Når besøget er slut, kan gæsten selv trække i perlen og armbåndet løsner sig igen. Armbåndet er syet ved at bukke enderne op, så perlen ikke falder af.

Ulempen ved denne løsning er selvfølgelig at armbåndet er nemt at tage af og overdrage til andre. Dette er ikke et problem for Futurium, men på en stor musikfestival ville man nok ikke vælge denne løsning.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.