Hvordan bruger du RFID/NFC chips
EVENTS, RFID

Hvordan bruger du RFID/NFC chips?

Den helt korte forklaring:
Du bruger RFID/NFC chips ved at scanne RFID chippen (tagget). Når tagget bliver scannet modtager scanneren data fra chippen som kan aflæses på PC/mobil. RFID/NFC chips bruges fx som adgangskontrol til festivaler, hvor chippen er kodet til at give gæsten adgang.

Den lidt længere forklaring:
Der er mange måder at bruge RFID/NFC chips på. Her får du en kort forklaring af hvad hhv. RFID og NFC betyder. RFID er en forkortelse for “Radio Frequency identification” og NFC er en fortkortelse for “Near Field Communication”. Med RFID og NFC chips kan man sende data mellem to enheder trådløst. Man kan sige at RFID er det overordnede begreb og NFC er en type af RFID, hvor man har sikret sig at data ikke kan blive aflæst på lang afstand. Det er fx NFC teknologi der gemmer sig i dit Dankort, når du betaler kontaktløst.

En RFID chip eller et tag består af tre dele. En mikrochip, en antenne og en “non-volatile memory” (dvs. en hukommelse, der kan opbevare og huske data, selvom der ikke er strøm). Når chippen bliver scannet udsender scanneren et elektromagnetisk felt, som “vækker tagget” og giver det strøm så det kan sende data tilbage til scanneren. Denne form for et RFID tag er det vi kalder et passivt tag, fordi det ikke har sin egen strømforsyning. Det er passive tags vi bruger i vores festivalarmbånd.

Der findes både passive og aktive RFID tags. De aktive tags har deres egen strømforsyning og kan sende data flere hundrede meter. Det er fx sådan det fungerer i en BroBizz.

Det er meget hurtigt at scanne RFID og NFC chips og en scanner kan scanne mange chips i minuttet. Derfor er det særdeles anvendeligt på steder, som fx festivaler, hvor mange mennesker skal ind og ud af et område samtidig. Det trådløse eller berøringsfri aspekt om man vil, sikrer også at I sparer meget tid sammenlignet med hvis I bruger en stregkode.

RFID og NFC chip i produkterne hos Ikast Etiket

Hos Ikast Etiket sælger vi ikke hele systemer til at scanne og læse RFID/NFC chips og tags. Men vi har et stort udvalg af festivalarmbånd, keyfobs, nøglekort og andre tags med RFID og NFC til særdeles konkurrencedygtige priser, som passer til langt de fleste eksisterende systemer på markedet. Når du som kunde kontakter os med henblik på et tilbud med RFID/NFC chips er det derfor en god idé hvis du på forhånd ved hvilket system I bruger og hvilken chip I skal have i jeres tags, for at passer til jeres system. Vi forhandler en lang række af de mest populære tags på markedet og kan med meget stor sandsynlighed også hjælpe dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.