hvad kan du bruge RFID/NFC chips til?
EVENTS, RFID

Hvad kan du bruge RFID/NFC chips til?

Du kan anvende RFID og NFC chips ti en lang række situationer. Her har vi taget udgangspunkt i de situationer, hvor Ikast Etiket typisk sælger RFID og NFC chips til. I sidste del af blogindlægget finder du eksempler på hvordan RFID/NFC chips bliver brugt andre steder.

RFID/NFC som adgangskontrol:

Hos Ikast Etiket leverer vi mange løsninger til blandt andet festivaler, museer, resorts og meget andet, hvor der er behov for sikker adgangskontrol med RFID eller NFC chips. Typisk i en kombination med et armbånd, der sidder tydeligt fast om håndleddet. Med RFID/NFC kombinerer vi det klassiske og sikre festivalarmbånd med en endnu mere sikker løsning, der bruger moderne teknologi.

Til betaling:

I kombination med betaling kan et armbånd med RFID/NFC kobles sammen med dine gæsters betalingskort. På denne måde undgår i at gæsterne behøver kontanter.

Til tidsregistrering:

Cykelløb og andre motionsløb for både amatører og professionelle benytter sig i høj grad af elektronisk tidstagning. Den elektroniske tidstagning fungerer ved at hver enkelt deltager har en chip påsat sko eller løbsnummer. Når start- og målstreg krydses registreres tidstagningen. I målstregen er en scanner der registrerer når chippen passerer scanneren. Ved holddeltagelse kan det være en stafet med chip, der videregives holdkammeraterne imellem.

RFID/NFC i nøglekort/keyfobs eller nøglebrikker:

Hoteller, private virksomheder, offentlige institutioner, foreninger, fitnesscentre og mange andre kan have stor glæde af at bruge RFID eller NFC til at låse døre op med. Med nøglebrikker er det nemt at tildele adgang i en afgrænset periode eller lukke en nøgle hvis medarbejderen eller medlemmet ikke længere har adgang. Den enkelte nøgle kan kodes så den er personlig og gælder til bestemte områder. Til svømmehaller kan det være oplagt at bruge silikonearmbånd med RFID.

Til indsamling af data:

På Museet Futurium i Berlin bruger man RFID-chippen på adgangsarmbåndet til at indsamle data. I den interaktive udstilling bliver museumsgæsterne løbende bedt om at tage stilling til forskellige spørgsmål om hvordan vi gerne vil leve i fremtiden. Det registrerer museet og på denne måde indsamler de viden. Du kan læse mere om hvordan futurium bruger RFID armbånd i deres udstilling i denne artikel.

Se vores miljøvenlige RFID og NFC tags i træ eller PET.

Fra din dagligdag: Her bliver RFID/NFC chips brugt!

BroBizz: Når du kører over Storebæltsbroen eller bruger din Brobizz ved andre betalingsanlæg sidder der en RFID-chip i din BroBizz der kan “kommunikerere med” betalingsanlægget.

Rejsekort: Når du scanner dit rejsekort for at tage bus eller tog er der også tale om en RFID-chip der registrerer hvor du stiger af og på tog eller bus.

Biblioteketet: Mange biblioteketer har skiftet stregkoden ud med RFID chips. Chippen klistres fast i bøgerne og når du låner og afleverer bogen bliver chippen scannet og dit lån registreret.

Kontaktløs betaling med kreditkort: Når du betaler kontaktløst ved at holde dit dankort henover dankortterminalen skyldes den lette betaling at kortet er udstyret med en NFC chip.

Identifikation af dyr: I Danmark er det et lovkrav at fx hunde er registreret med en chip. Chippen bliver lagt under huden og hunden kan nu scannes resten af livet og det er nemt at finde ejeren. mange katte bliver også registreret med en mikrochip. Chippen kan desuden bruges til at styre hvilke katte, der må gå ind og ud af kattelemmen, derhjemme for at undgå at naboens kat også kommer på besøg i jeres hus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.