BÆREDYGTIGT, FAQ

Hvad betyder OEKO-TEX?

Du har måske set, at vores navnebånd er OEKO-TEX certificerede? Men hvad betyder oeko-tex egentligt for dig som forbruger? I følge Teknologisk Institut, der har ansvaret for oeko-tex i Danmark er øko tex, verdens førende sundheds- og miljømærkning for tekstiler.

Helt kort kan man sige, at øko tex certificeringen garanterer, at dine navnebånd ikke indeholder sundhedsskadelige stoffer. Du kan derfor roligt sætte navnebåndet i dine børns og dit eget tøj. De uønskede kemikalier kan være allergi- eller kræftfremkaldende – og der kan også være andre stoffer i tøj og tekstiler, som man slet ikke kender langtidsvirkningerne af. Men denne type af stoffer er altså ikke tilladt i tekstiler med en oeko-tex certificering.

Hvad er OEKO-TEX standard 100?

Den certificering, som vores navnebånd har er oeko-tex standard 100. Men måske du også kender mærkningen under titlen “Tiltro til tekstiler”. Andre produkter, der typisk oeko-tex certificerede er undertøj, sengelinned, håndklæder dyner og puder og tilbehør til babyer og småbørn. Netop ting til babyer og småbørn er især fremstillet af oeko-tex garn, simpelthen fordi børn langt oftere sutter på deres ting, og på denne måde er endnu mere udsatte for skadelige kemikalier.

Læs hvad det egentligt vil sige at være oeko-tex certificeret. Der er fx særligt strenge krav til produkter, der skal bruges af børn under tre år.

For at blive oeko-tex certified, skal alle dele af et produkt være godkendt efter standardens regelsæt. Det gælder fx både sytråd, bånd, lynlås og isyningsmærker, som fx navnebånd. Dette er især væsentligt for dig, der skal videresælge produkter og gerne vil have hele dit produkt oeko-tex certificeret. Hvis du gerne som producent vil have dine varer oeko-tex certificeret, kan du læse mere om forløbet på okotex.dk/erhverv.

Læs mere

Vi håber du er blevet klogere på hvad oeko-tex betyder.

  • Vil du gerne vide mere kan du besøge øko-texs egen hjemmeside. Har du spørgsmål til vores navnebånd – så er du selvfølgelig altid velkommen til at kontakte os direkte på info@ikastetiket.dk eller på tlf. 9715 5312.
  • Er du også stødt på GOTS-certificering – og vil du gerne vide, hvad det betyder, kan du læse om GOTS her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.