JUL, KREATIV

Hjemmelavet julepynt – få inspiration

Julen er en magisk tid, hvor vi samles med familie og venner for at fejre julens budskab, kærlighed, glæde og fællesskab. En skøn tradition i denne tid er at dekorere vores hjem, arbejdspladser og ikke mindst butikker med smukt julepynt, der skaber den helt rigtige atmosfære. Butikskøbt julepynt er populært, men der alligevel noget særligt ved at lave sit eget hjemmelavede julepynt. Det er en sjov og kreativ aktivitet, der giver mulighed for at tilføje personlige og unikke detaljer til dit “julehjem”. I denne artikel vil vi udforske idéer til hjemmelavet julepynt og hvordan du kan komme i gang.

Fordelene ved Hjemmelavet Julepynt

At lave dit eget julepynt har en række fordele:

  1. Personligt touch: Hjemmelavet julepynt bærer altid et strejf af personlighed og kærlighed. Du kan tilføje din egen kreative signatur til hvert stykke.
  2. Budgetvenligt: At lave julepynt derhjemme kan være økonomisk fordelagtigt, da du kan bruge materialer, du allerede har, og spare på dine penge.
  3. Familieaktivitet: At lave hjemmelavet julepynt kan blive en skøn familietradition. Børn og voksne kan arbejde sammen for at skabe smukke minder.

Ideer til hjemmelavet julepynt:

Nu lad os dykke ned i nogle kreative idéer til hjemmelavet julepynt:

  1. Julekugler: Køb klare julekugler. Nu kan hele familien dekorere deres egne julekugler. I kan fx tegne på julekuglerne med glas-og porcelænstusser eller poscatusser. Når julekuglerne er færdige kan I sætte en transparent etiket på kuglen med navn og årstal, så I altid kan huske, hvem der lavede kuglen, hvornår.
  2. Syltetøjs-glaslygter: Genbrug tomme syltetøjsglas til at skabe stemningsfulde julelygter. Mal glassene, eller påfør glitter for et festligt udseende. I stedet for et rigtigt lys, kan I sætte et elektrisk fyrfadslys ned i stagen. Så er der ingen brandfare ved stagen, og der kan også være låg på glaslygten. Afslut med en flot flaskeetiket.
  3. Træklodser med budskaber: Mal små træklodser med julehilsner som “Glaedelig Jul” eller “Familie og Kærlighed”. Disse fungerer som charmerende bordpynt.
  4. Hæklet julepynt: Hvis du er dygtig til at hækle, kan du lave små julestjerner, snefnug eller julesokker til at hænge på juletræet. Afslut det hæklede julepynt med en flot vævet label.
  5. Papirsnegle og stjerner: Klip smukke snefnug eller stjerner ud af papir og brug dem som pynt. Du kan tilføje glitter eller male dem i forskellige farver.
  6. Tørrede frugter eller potpourri: Tørrede citrusfrugter kan virkelig være smukke at se på. Sammen med gran og kanel dufter det også dejligt. Vil du gerne dele de skønne dufte med andre, kan du lave et glas med juledufte og sætte klistermærker til indpakning på låget.

7. Sy julestrømper til hele familien: Kommer nissen med gaver i julestrømperne, skal der selvfølgelig være store strømper klar til gaverne. Det er let at sætte navn på strømperne med strygemærker, fx vores nye strygemærker uden baggrund, så behøver du ikke kunne brodere eller have en avanceret symaskine. Du kan også sy labels på strømperne med navne eller en anden “jule-tekst” eller bruge børnenes navnelapper til at kende forskel på strømperne.

8. Lav din egen julekalender med festklistermærker. Med festklistermærker, får du klistermærker, der passer perfekt på dine eller modtagerens yndlingschokolader, som du kan pynte med et fint personligt klistermærke.

Oprindeligt billede herfra: https://www.pinterest.dk/pin/223561568990004663/

Når du skal finde inspiration til indpakning af dine julegaver, kan du tage et kig på vores klistermærker til indpakning eller lave dine egne til-og-fra mærker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.