DIY, JUL, KREATIV

Hjemmelavet julegave til bedsteforældre

Skal julegaverne til dine (eller dine børns) bedsteforældre være hjemmelavede i år? Så har vi samlet nogle ideer, som ikke er alt for svære at gå i gang med.

Fotokalender

kalendersiden.net kan du printe sider ud til en kalender. Her kan du selv designe hvordan dine sider skal se ud. Du kan med fordel printe siderne ud på papir, der er kraftigere end almindeligt printerpapir. På den øverste del af kalenderen er der nu plads til at sætte billeder, tegninger osv. fast på det tomme felt. Hvis du synes det er for meget med 12 sider, kan du sætte to måneder på hvert ark. Når du skal fylde siderne ud, så find billeder fra året der gik, hvor du er sammen med modtageren. Få printet billederne ud og lav det gerne lidt scrapbook-agtigt.

Personlig gavekurv

En personlig gavekurv, hvor lækkerierne er særligt udvalgt til modtageren, vil helt sikkert også vække begejstring. Gavekurven behøver hverken være en flettet kurv eller flot trææske. En almindelig papkasse kan sagtens komme til at se flot og indbydende ud. Du kan fx beklæde den med gavepapir eller silkepapir så den ikke bare er brun. Derudover kan du også lave dine egne til-og-fra-mærker, som du sætter uden på kassen. Det er også ret fint at lave sine egne etiketter, som du sætter udenpå de ting, du lægger i gavekurven. Lav fx klistermærker, der angiver, hvornår de forskellige ting skal anvendes, fx slik til en hjemmebioaften, hvor modtageren skal se en bestemt film.

Ideer til kurven, som selvfølgelig skal passe til modtagerens smag.

  • Slik, fx lakrids, chokolade, vingummi, bolsjer
  • Nødder, mandler
  • En lækker creme
  • Øl, vin
  • Drinkskit
  • Sodavand, danskvand

Når du har fundet alt det, der skal i kurven, kan du designe dine egne etiketter, som du sætter udenpå de forskellige ting i kurven. Der er masser af designs, du kan hente her, som du efterfølgende kan tilpasse. Når du har designet dine etiketter, kan du uploade dem her: www.ikastetiket.dk/etiketter, og et par dage senere har du dine klistermærker i postkassen. Du kan også lave flaskeetiketter, som du kan bruge til at erstatte de eksisterende etiketter på de flasker, du har købt. Hvis du giver en æske chokolade, kan du også personliggøre alle chokoladerne med festklistermærker.

Strikket eller hæklet hue eller vanter

Har du styr på strikkepindene eller hæklenålen? Så er en strikket hue eller et par luffer altid en lækker gave. Vælg garn i en farve og kvalitet, som du ved, modtageren vil bryde sig om. Det samme gælder designet. Tag udgangspunkt i modtageren, så vedkommende, der får gaven, bliver glad og har lyst til at bruge den strikkede gave.

Grydelapper

Et lidt nemmere projekt, der ikke kræver, at du kender modtagerens hovedomkreds er at strikke eller hækle grydelapper eller karklude. De fleste mennesker jeg kender, kan altid bruge en ekstra karklud. Du kan med fordel lave karklude i en eller flere farver, der matcher de farver modtageren i forvejen har i sit køkken. Hos Ikast Etiket kan du lave dine egne vævede labels, som du kan sy eller stryge fast på de færdige klude. Alt afhængig af dit budget og ambitionsniveau kan du selv vælge farver, størrelser, skrifttyper og mønstre på dine egne vævede labels.

Husk den personlige indpakning

Når du skal pakke dine hjemmelavede gaver ind, skal indpakningen selvfølgelig også være personlig. Du kan med fordel designe dine egne til og fra mærker eller klistermærker til indpakning. Upload et billede, en tegning eller noget andet personligt, som du kan bruge på flere gaver.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.