fars dag
KREATIV

Giv din far en hjemmelavet fars dags gave

Fars dag er i Danmark den 5. juni. På fars dag kan du overraske din far med en gave, en god oplevelse og i det hele taget sende din og andre fædre en kærlig hilsen, det kan fx være en bedstefar, faren til dit barn eller en stedfar.

Her i blogindlægget har vi samlet et par ideer til en hjemmelavet fars dags gave.

En oplevelse på dagen

Lav en aftale med din far den 5. juni. Måske har I begge en hel eller halv fridag i anledning af grundlovsdag. Planlæg en tur, som I begge vil sætte pris på. Det kan være forbi steder af betydning i jeres fælles liv – eller en spadseretur i et område I ikke kender. Medbring gerne et par kopper kaffe eller samtalekort med spørgsmål, hvor du kan spørge din far om ting i hans liv.

Fars egne øletiketter

Det er let at lave dine egne flaskeetiketter til øl eller vin hos Ikast Etiket. Har du brygget dine egne øl til din far kan du sætte etiketterne på flaskerne. Men du kan også bare købe din fars yndlingsøl og lave et lille udvalg til ham. Fjern de eksisterende etiketter fra flaskerne ved at lægge dem i vand i et par timer. Nu kan du sætte de unikke øletiketter på flaskerne, som du selv har designet online hos Ikast Etiket.

Hjemmebag eller et godt måltid mad

Et ordsprog siger at vejen til en mands hjerte, går gennem hans mave. Hvis det også gælder din far, kan du overraske ham med et godt hjemmelavet måltid mad.

Når du skal lave mad, kan du lade dig inspirere af følgende:

  • Lav hans livret – den oplagte løsning, men som med garanti vil falde i god jord.
  • Lav en ret han ikke kender. Denne løsning er især god, hvis han er glad for at prøve nyt.
  • Lav en ret, der minder ham om en særlig god begivenhed.
  • Brug nogle særlige ingredienser, fx hans egne hjemmedyrkede kartofler

Skal det være mindre ambitiøst end et helt måltid eller skal du have hjælp i køkkenet af fx børn, kan du bage en kage eller småkager.

Læg de færdigbagte småkager i et stort glas, som I har pyntet ved at tegne på glasset eller lav jeres egen selvklæbende etiket.

Fars yndlingsslik

Er din far en slikmund, så kan du give ham noget af hans yndlingsslik og personliggøre indpakningen med festklistermærker. Elsker din far lakridsbolcher? Så er det måske nu, du skal prøve at lave
dine egne bolcher til din far med ekstra salmiak eller lakridspulver.

En personlig T-shirt til verdens bedste far

Du kan også lave en personlig T-shirt til din far (eller dine børns far). Lav et strygemærke med et billede, der siger noget om jeres relation. Hos Ikast Etiket kan du let uploade dine egne fotos eller billeder. På billedet herunder kan du se et eksempel på et strygemærke med et foto. Vi har beskåret billede som et hjerte inden vi har uploadet billedet. Herefter har vi valgt at konturskære billedet, så det endelige strygemærke også får facon af et hjerte.

Pak gaven til far personligt ind

Det er let at lave dine egne til-og-fra mærker og klistermærker til indpakning, som du kan sætte udenpå fars dags gaven, fx med et klistermærke med et billede af dig og din far.

Hvornår er det fars dag i andre lande?

Vidste du, at fars dag ikke er samme dag verden over? Mens vi i Danmark fejrer fars dag, samme dag som grundlovsdag, den 5. juni, bliver dagen fejret på andre tidspunkter andre steder verden over:

  • Sverige, Norge, Island, Finland og Estland fejrer fars dag den 2. søndag i november. I år er det den 12. november.
  • Tyskland har valgt at fejre fars dag på Kr. Himmelfartsdag, som i 2023 falder den 18. maj.
  • USA, United Kingdom, Frankrig: Fejrer fars dag den tredje søndag i juni. Det er den 18. juni i 2023.

Opfindelsen af fars dag tillægges den amerikanske kvinde Sonora Louise Dodd (kilde: https://natmus.dk/historisk-viden/temaer/fester-og-traditioner/fars-dag/). Hun ønskede at fejre fædre, ligesom man allerede fejrede mødre til mors dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.