borddækning
DEKORATION, DIY, KREATIV

Borddækning til fest

De fleste der skal holde fest, kan godt lide at gøre lidt ekstra ud af borddækningen. Uanset om det er en rund fødselsdag, et bryllup, jubilæum, barnedåb eller konfirmation.

Når I dækker bord, så lad borddækningen afspejle festen. Er det en formel fest med fadservering, buffet eller pølse og kaffevogn i haven? Den formelle fest kræver mere af borddækningen, for at underbygge festen. En pølsevogn i haven kalder til gengæld ikke på borddækning overhovedet. Men der er også mange typer af fester herimellem.

Borddækningen skal selvfølgelig afspejle de måltider I skal indtage. Antallet af tallerkner, bestik og glas, skal helst modsvare, det I skal spise og drikke. Sat lidt på spidsen: Der er ingen grund til at have fem forskellige vinglas, hvis I kun serverer øl.

På billederne herunder kan du lade dig inspirere af vidt forskellige borddækninger. Borde, der er dækket med forskellige typer fester/måltider for øje.

Sådan vælger du pynt til festen

Tallerkner, duge, glas og service kan I sig selv være meget dekorativt og pynte flot på bord. Men har du helt enkle tallerkner og glas, kan du give bordet en opgradering med pynt. Smukke damaskservietter, flotte lys i stager, blomster, programmer, menukort og bordkort er alt sammen med til at pynte flot på bordet.

Til barnedåb: Brug figurer og pynt, der tager udgangspunkt i en baby. Pastelfarver, sutter, storke er altid et hit til en barnedåb.

Til bryllup: Hjerter, blomster, ringe og tyl bliver ofte brugt i forbindelse med et bryllup. Hvid og sort er også meget anvendte “farver” til et bryllup, som symbol for mand og kvinde, men der er ingen, der siger, at det skal være sådan til et bryllup. Til kobber-, sølv- og guldbryllup hører også metallernes farve.

Til konfirmation: Til konfirmationer kan man ofte tage udgangspunkt i en eller flere interesser, som konfirmanden har. Det kan fx være fodbold, håndbold, heste og ridning, spejder, musik eller noget helt andet. I kan også tage udgangspunkt i symboler fra kirken, fx kirke, kors eller salmebogen. Spørg konfirmanden hvilke farver han/hun gerne vil have til sin fest og brug de farver.

Til fødselsdag: Til en fødselsdag i Danmark hører Dannebrog sig til. Pynt op med flag, blomster og pynt, som fortæller noget om fødselaren.

Personlige ideer til borddækningen

Med klistermærker og etiketter er det let at lave personligt pynt til bordet. Hos Ikast Etiket kan du designe dine egne klistermærker online. Vælg størrelse og form, skriv tekst, upload billeder eller grafik og bestil. Lettere bliver det ikke. Du kan sætte klistermærkerne på alt fra slikkepinde, glasvaser, bordkort, menukort, goodiebags, lys, servietter og meget andet.

Samværet om bordet

Når vi holder fest er dét, der i sidste ende afgør om vi har en god fest, at vores gæster hygger sig, kan grine sammen og have gode snakke og samtaler. Husk derfor, at det ikke kun handler om borddækningen, men også om bordplanen. Placer mennesker med samme interesser, humor og gode relationer sammen. En bordplan behøver heller ikke være fast, men man kan sagtens have flere bordplaner til samme fest. Det kræver selvfølgelig mere service og rene duge at kunne dække op flere gange. Til gengæld er det virkelig fint at tale med nogle andre gæster i stedet for at sidde sammen med de samme mennesker en hel aften, hvis man ikke kender de andre ved bordet så godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.